Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
mac

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 137
|
Trimis: 28 Mai 2005 00:42 Download mesaj |
Titlul subiectului: Lista cu Software |
|
|
|
Cautand pe net un soft care sa imi simuleze harta curenta a cerului pentru o anumita locatie, am avut dificultatea sa gasesc unul, care sa fie pe langa asta si free...
Mi-a venit ideea sa facem aici o lista cu softurile de astronomie pe care le stiti si voi, pentru a avea o referinta...
Am sa incep lista cu "SkyMap Pro" ( http://www.skymap.com ) si va astep si pe voi cu alte linkuri. |
|
Sus |
|
 |
Katta Membru

Data inscrierii: 12 Ian 2005 Mesaje: 145
|
Trimis: 28 Mai 2005 09:31 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
Eu pana acum am folosit mai multe: Home Planet (free 100%), Epoch 2000 de la Meade, Sky Map. Acum am Starry Night Pro 5, care e cel mai bun, pe langa harta cerului mai are si posibilitati de navigare ca la Celestia. |
|
Sus |
|
 |
azinkin Membru

Data inscrierii: 15 Mai 2005 Mesaje: 42
|
Trimis: 28 Mai 2005 15:11 Download mesaj |
|
|
|
mai e unul, allstar |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
|
Sus |
|
 |
Roman Membru

Data inscrierii: 17 Apr 2005 Mesaje: 229
|
Trimis: 30 Mai 2005 00:32 Download mesaj |
|
|
|
Sunt multe programe intr-adevar dar majoritatea ruleaza pe DOS si mai contine si link-uri invalide sau dezactivate. |
|
Sus |
|
 |
alexconu Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2005 Mesaje: 610
|
Trimis: 30 Mai 2005 00:47 Download mesaj |
|
|
|
Ca m-ai facut curios, le-am si numarat. 15 din 43 sunt pentru DOS. Halal majoritate.
Faptul pentru care am dat link este mesajul care a deschis thread-ul asta. Cel care a scris mesajul era in cautarea unui soft de planetariu free. Daca ar fi vizitat respectiva lista de soft-uri, ar fi gasit la pozitia 19 exact ce-i trebuie. |
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin

Data inscrierii: 29 Iun 2004 Mesaje: 1898
|
Trimis: 30 Mai 2005 09:58 Download mesaj |
|
|
|
O sa facem si noi o lista cu softuri de astronomie si incercam sa o facem cat mai completa si cat mai actuala. |
|
Sus |
|
 |
Roman Membru

|
|
Sus |
|
 |
LiliXP Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2005 Mesaje: 2
|
Trimis: 31 Mai 2005 16:05 Download mesaj |
|
|
|
Eu acum mă folosesc de programul de copiere eMule (apropo poți să-l pui să fie român). Cu dînsul găsești aproape tot, chiar și programele dorite full. Eu mi-am coborît din I-net REDSHIFT 5 UK. E un soft folositor la astronomie, dacă cineva a auzit de el. Dacă știți denumirea programului duceți la căutare scrieți denumirea și el vi-l caută.
Cum să downloadezi eMule: duci la www.google.ro scrii download eMule și ți-l copii, doar are 4-5 Mb. Apoi îl instalezi. El lucrează cu alte lincuri, nu cu http.
Succese!  _________________ Space, the final frontier. Undeva, cîndva, cineva o să ajungă acolo. |
|
Sus |
|
 |
Roman Membru

|
|
Sus |
|
 |
Gili Membru

Data inscrierii: 05 Iul 2004 Mesaje: 14
|
Trimis: 27 Sep 2005 02:23 Download mesaj |
|
|
|
cartes du ciel , sky map, the sky, halo nothern sky - planetarii.
starry night - e un planetariu / simulator, superb
celestia - navigare prin spatiu.
(google them ca n-am adrese acum)
sunt multe, dar nu le putem pune pe net pt ca sunt protejate de drepturile de autori. Ceea ce am si facut dealtfel este o baza de date cu recenzii ale acestor softuri. Proiectul se numeste AstroSoft (a dat si alex conu adresa mai sus) si din pacate a cam ramas la stadiul la care l-am lasat acu vreo 2 ani...Noi am cautat sa fie un proiect deschis la care sa contribuie oricine este interesat de aceste softuri. N-ar strica daca idea ar fi dusa mai departe sau reluata si imbunatatia aici  _________________ Gili |
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin

|
Trimis: 27 Sep 2005 10:30 Download mesaj |
|
|
|
Gili, mercy de informatii si de ideile impartasite!
Am deschis acest topic pentru a ne face o imagine cat mai completa despre softurile existente si folosite din domeniu.
In final am sa fac o pagina, aici pe site, in care am sa listez aceste softuri, inclusiv cu ceva descrieri si screen-shot-uri. |
|
Sus |
|
 |
Roman Membru

|
|
Sus |
|
 |
Spencer Membru

Data inscrierii: 23 Aug 2005 Mesaje: 126
|
Trimis: 27 Sep 2005 13:17 Download mesaj |
|
|
|
Am vazut multe programe straine.
Da programe scrise de romanii nostri exista? |
|
Sus |
|
 |
admin Site Admin

|
Trimis: 27 Sep 2005 18:51 Download mesaj |
|
|
|
am sa completez lista de software-uri de profil cu un program scris de mine, acum 6 ani, pentru calcularea parametrilor unei eclipse de soare. |
|
Sus |
|
 |
|