Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
MiroJenu Membru
Data inscrierii: 31 Mai 2010 Mesaje: 184
Motto: Per aspera ad astra Localitate: Cluj Napoca
|
Trimis: 15 Mar 2013 21:56 Download mesaj |
Titlul subiectului: Canon 20d sau Sony Alfa 100 pt astrofoto? |
|
|
|
E posibil sa incerc sa fac si eu astrofoto.
Am un obiectiv TAIR-3S (4.5/300)si am cumparat(este pe drum postal inca) un obiectiv Pentacon 6.6/500 si un obiectiv EPICLAR f430/3.5 (IOR).
Ce aparat foto pot folosi?( canon 20d sau sony alfa 100?)( am de la cineva oferta pt ele si nu stiu care ar fi mai bine din cauza de buget redus).
Desigur ca ma refer la foto direct prin aceste obiective sau cum ma bate gandul tairul si pentaconul transf in lunete si apoi astro foto atasat la ele.
_________________ Cer senin la observatii
binoclu ,IOR 7X40, IOR 10X40, Zeiss , ZOMZ BPB1 7x50 |
|
Sus |
|
|
valy Membru
Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11079
|
Trimis: 15 Mar 2013 22:15 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
La focalele alea iti cam trebuie tracking. Ai?
|
|
Sus |
|
|
cmatei Membru
Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 15 Mar 2013 22:37 Download mesaj |
|
|
|
Iti recomand sa le eviti pe amandoua, ambele sunt generatii vechi cu CCD si la expuneri lungi (> 1 minut) o sa-ti apara celebrul "amp glow" produs de incalzirea amplificatorului de citire. E foarte greu de scos la calibrare pentru ca temperatura nu e constanta.
Merita doar daca pretul e foarte-foarte bun, sa zic 3-400 ron (?) sau daca vrei sa faci si altceva cu ele. Nu cu mult mai mult costa aparate mai potrivite pentru astrofoto.
Daca trebuie musai unul din ele, alege 20d-ul. Gasesti filtru IR de schimb pentru el daca vei vrea sa dedici camera pentru astrofoto. Si in general, e mai bine construit (garnituri de etansare) decat alpha 100, fiind la vremea lui din alta clasa.
|
|
Sus |
|
|
MiroJenu Membru
|
Trimis: 15 Mar 2013 22:44 Download mesaj |
|
|
|
Nu am inca nici trepied nici dispozitivul de urmarire a "tintei" de observat, nici instrumentele optice pt astro in stare functionala.
Am ca hobby(mai bine zis am avut pana mai zilele astea)depanarea binoclurilor.
Trec pe astrofoto.Prima parte a distractiei este construirea : trepied , aparatfoto , luneta, dispozitivul tracking.
Voi cumpara aparatul foto, o camera video(seconduri), obiective cum am spus deja avem, oculare,iar celelalte vor fi confectionate( cerand pe parcurs asistenta de la membrii astro).
Intrebam daca Canon 20d face ceva treaba in astro foto(cineva-mi poate vinde un canon dar e cam vechi, cu perdeaua inlocuita si ceva pete pe senzor, maine-l vad).
Mentionez ca am un buget destul de redus si nu ma incumet sa dau o groza de bani pe chinezarii, mai bine sa fac dispozitivul de urmarire din componente second industriale.
|
Sus |
|
|
MiroJenu Membru
|
Trimis: 15 Mar 2013 23:27 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc si daca este posibil "Nu cu mult mai mult costa aparate mai potrivite pentru astrofoto" spuneti-mi ce seconduri foto se pot folosi?( cam intre 400--800lei?)sau sa mai"strang si sa iau ceva mai bun?
|
Sus |
|
|
valy Membru
Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11079
|
Trimis: 15 Mar 2013 23:40 Download mesaj |
|
|
|
Ar fi bine ceva cu live view, canon de preferat.
Cauta pe net poze astro cu 20d, vezi daca iti place atunci e ok, daca nu-ti place atunci nu-i ok.
Dupa ce iei aparatul incearca sa faci un astrotrac si foloseste obiective fixe, focale mici, gasesti 50-uri ieftine si bune (m42). Usor usor creste focala, n-as zice sa te bagi din prima la 600mm.
Ai cer curat prin preajma?
|
|
Sus |
|
|
mircear Membru
Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 426
|
Trimis: 15 Mar 2013 23:56 Download mesaj |
|
|
|
Citat: | Ce aparat foto pot folosi?( canon 20d sau sony alfa 100?) |
1. cauta pe diverse site-uri de recenzii comparatii intre RAW-uri la ISO mari (>800) scoase cu cele 2 camere, si vezi in ce directie inclini.
2. (subiectiv) daca, luand in calcul gradul de utilizare al ambeloc camere, cele 2 sunt aproximativ la fel de bune (sau rele), 20D.
Canon e mult mai raspandit dpdv al accesoriilor si al marimii comunitatii in care sa gasesti sfaturi si utilizatori experimentati.
|
|
Sus |
|
|
cmatei Membru
Data inscrierii: 09 Sep 2009 Mesaje: 844
|
Trimis: 16 Mar 2013 11:52 Download mesaj |
|
|
|
MiroJenu a scris: | Multumesc si daca este posibil "Nu cu mult mai mult costa aparate mai potrivite pentru astrofoto" spuneti-mi ce seconduri foto se pot folosi?( cam intre 400--800lei?)sau sa mai"strang si sa iau ceva mai bun? |
Cel mai vechi pe care l-as recomanda e 400D cum am avut si eu. Am dat o tura pe okazii.ro si atat el cat si 450D-ul se incadreaza acum in 4-800 ron. Eu as prefera ca de banii in plus sa-mi cumpar filtrul IR de schimb si cateva baterii extra (consumam 2, uneori 3 pe noapte). Normal ca cele mai noi sunt ceva mai bune sau au facilitati in plus - pot fi controlate de PC, liveview, filmare, etc dar daca merita numai tu poti decide.
In imaginea de mai jos sunt doua cadre dark, unul cu 400D (5 minute) si unul cu Minolta 5D (3 minute, foarte asemanator cu alpha 100). Contrastul e exagerat, amp glow-ul evident nu ajunge la saturatie, dar l-am marit chiar mai mult la 400D decat la 5D ca sa se vada totusi ceva. Diferenta intre ele mi se pare semnificativa, diferenta fata de aparate mai noi o sa fie un salt calitativ, dar poate nu atat de mare.
Descriere: |
|
Marime fisier: |
9.66 kb |
Vizualizat: |
de 9825 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
dragos.n Membru
Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6578
|
Trimis: 16 Mar 2013 16:35 Download mesaj |
|
|
|
In general camerele Sony au un sistem de curatare a imaginii care le fac nepotrivite pentru astrofoto.
Utiil ar fi sa gasesti o camera care are si liveview. Canon 450D cred ca are. Daca nu, stiu ca si 400D a fost mult timp folosit de astrofotografi, cu destule rezultate bune. 20D e cam prea vechi, si daca mai are si o pata pe senzor.... nu prea as recomanda.
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
|
tudorandu Membru
Data inscrierii: 08 Ian 2012 Mesaje: 232
|
Trimis: 17 Mar 2013 08:34 Download mesaj |
|
|
|
Mergi pe Canon
Eu am Sony a 100 si vreau sa-l dau sa iau Canon
Mai jos e un cadru dark de 1 min cu Sony a 100
Am si eu o intrebare :400d , 450d au liveview?
Descriere: |
|
Marime fisier: |
586.5 kb |
Vizualizat: |
de 9740 ori |
|
|
|
Sus |
|
|
Catalin Paduraru Membru
Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2281
|
Trimis: 17 Mar 2013 10:16 Download mesaj |
|
|
|
Ia-ti Canon fiindca momentan sunt cei mai buni in astrofotografie. Neaparat sa fie cu Live view, adica de la 450D sau 1000D in sus.
Spor!
|
|
Sus |
|
|
lucian.1333 Membru
Data inscrierii: 22 Aug 2013 Mesaje: 117
|
Trimis: 27 Dec 2013 18:32 Download mesaj |
Titlul subiectului: canon |
|
|
|
va salut,ma scuzati de interventie, ce parere aveti de 350D pentru astro
|
|
Sus |
|
|
dragos.n Membru
Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 6578
|
Trimis: 28 Dec 2013 01:46 Download mesaj |
|
|
|
Stiu ca pretul actual al unui Canon 350D este foarte mic, dar este un element foarte important pentru astrofoto, care ii lipseste acestui aparat. Functia Lifeview, fara de care focalizarea devine foarte laborioasa. Asa ca e mai bine sa mai strangi ceva bani si sa iei macar un 450D, sau un 40D. Si pe langa functia sus amintita vei avea si un senzor mai performant. Daca nu, atunci poti sa iei si 350D, ca s-a facut astrofotografie si cu aceasta camera..
_________________ Dragos N |
|
Sus |
|
|
|