Index |
Index forum |
Autentificare |
Inregistrare
|
Cine este online |
Galerie imagini
|
Calendar evenim. |
Cautare detaliata |
Ghid forum |
Colaboratori
Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.
Statistici forum |
|
Numar total de mesaje in forum: 229903 |
|
Numar de utilizatori inregistrati: 2892 |
|
Cel mai nou utilizator inregistrat: Alexandru Don |
|
|
|
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 627 la data de Lun Oct 21, 2024 |
|
|
|
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat
|
|
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute |
|
Legenda |
|
Mesaje noi |
|
Nu sunt mesaje noi |
|
Forumul este inchis |
|
|
Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
Autor |
Mesaj |
Tavi F. Membru
Data inscrierii: 05 Noi 2006 Mesaje: 988
|
Trimis: 15 Noi 2009 01:36 Download mesaj |
Titlul subiectului: |
|
|
|
raduM a scris: | Citat: | Sper sa fiu la inaltime, spre deosebire de colegii forumisti de la alternative |
Alternativele deschid orizonturi, nu le ingusteaza. Conservarea ariei impune, odata cu largirea orizontului, scaderea inaltimii (hi hi hi. Just a blue joke, don't kill the joker). |
Da, asa e domnule raduM, insa ati omis prima propozitie a mea- aceea schimba intelesul fragmentului. Oricum n-are importanta.
Citat: | - Din trecutul meu pe forum, am un deosebit respect pentru modul in care dl. Stanescu alege metoda adecvata pentru obiectul vizat. |
Strict pe subiectul asta, eu am dubii ca acel set-up ar fi fost cel mai adecvat in furnizarea unei imagini bune de ansamblu a Lunii. Nu o sa scriu prea multe ca sa nu-mi consum prea mult timp din viata (chiar acu' vreau sa ies sa vad pl. Marte).
Pentru exemplificare atasez diagramele spoturilor a doua oglinzi (astea-s mai accesibile, ieftine). Tabelul din dreapta sus este cel mai elocvent. Spoturile sint la aceeasi scara, pot fi comparate direct intre ele, cit si raportate la diametrul discului de difractie (cercul galben, in stinga tabelului). In cazul diametrului de 150mm, evident discul Airy creste, raportul F/D fiind 12 (raza lui, corespunzatoare marimii detaliilor la limita puterii de separare in planul focal, fiind de 0.00812mm). Cred ca am exagerat si eu un pic: pe un cimp central redus, newtonianul de 380mm+DSLR-ul de rezolutie mai buna specificat ar reda mai multe detalii (cel putin teoretic).
Bineinteles, timpul de expunere va creste de ~6.5 ori in cazul f/12-ului, dar tot ramine la o valoare suficient de mica incit ansamblul fotografic sa nu necesite orologerie. |
|
Sus |
|
|
|
|
|
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum
|
|