| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Sorin Sfartz Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 421
|
Trimis: 25 Dec 2009 18:26 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Aha. Multumesc Marius.
M-am oprit cu proiectul deocamdata.
| Citat: | | Neox:Cred ca mai simplu e sa faci rost de alti abrazivi si sa specifici sa-i ambaleze corespunzator |
Neox, mai bine te ascultam de la inceput. Dar la vremea aia vedeam frecatul sticlelor astea, ca pe o experienta oarecare si ma gandeam ca daca nu o sa fie buni abrazivii, sau nu o sa ma pricep deloc, macar voi deprinde ceva experiente interesante. Acum, dupa atata munca, parca nu le-as arunca pur si simplu la cos. Imi doresc sa vad ceva - orice, cu oglinda asta.
|
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Data inscrierii: 04 Mar 2009 Mesaje: 682
Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 25 Dec 2009 18:44 Download mesaj |
|
|
|
Incearca pe cat posibil sa faci ce ti se spune si nu mai face dupa ureche ,daca vei deprinde miscari gresite asa o sa mergi mult timp pana te perfectionezi ''vezi mesaje scrise de tavi.F'' care de la a noua oglinda slefuita a fost multumit de rezultat ,nu iti bate joc de munca ta .Eu am slefuit multe sticle dar nici una nu a ajuns oglinda sper sa ajunga asta de 230 mm ,am slefuit o oglinda de 200mm sticla de 8mm ''prea subtire ptr oglinda'' numai ca sa vad cum evolueaza suprafata si pentru asta am facut un sferometru care sa dovedit foarte bun in ciuda criticilor .
Multa perseverenta si respecta cu strictete sfaturile pe care le primesti mai ales de la cei avansati care au trecut prin asa ceva .
''Un om destept invata din greselile altora''
Bafta.
_________________ Refractor Meade 60/700
Refractor ''home made'' 80/900
Binoclu Militar 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
Sorin Sfartz Membru

|
Trimis: 25 Dec 2009 22:48 Download mesaj |
|
|
|
Mersi Marius. Eu am respectat (zic eu ) cam tot ce mi s-a sugerat. Si am apreciat mult orice sfat am primit, mai ales ca nici macar teoria nu o stapanesc.
Numai la chestia asta cu inlocuitul abrazivilor am fost reticent, zicandu-mi ca nu-i bai daca chiar or fi rai - acumulez ceva experienta pentru o alta oglinda. Insa nu am luat in calcule factorii subiectivi, precum faptul ca o luna de munca iti poate schimba perspectivele...
Succes.
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3749
|
Trimis: 25 Dec 2009 23:40 Download mesaj |
|
|
|
Poate e necesara o comanda noua de abrazivi . dar oricum trebuie filtrati pt siguranta . daca ai avea de la o firma de renume ( scump si de departe) nu ar fi probleme.
Eu pentru a fi sigur de abrazivi filtrez prin sita, exista la hipermarket pt cafea un cadru de plastic in care este sita serigrafica are ochiuri precise de 70-80 microni e perfect pt abrazivi de 350-400 .
Apoi mai am sita serigrafica cu ochiuri de 30 microni ( greu de procurat) prin care trec abrazivul de 600. astfel nu apar probleme.
800 am de calitate perfecta de la http://www.washingtonmills.com/
|
|
| Sus |
|
 |
Sorin Sfartz Membru

|
Trimis: 26 Dec 2009 11:03 Download mesaj |
|
|
|
Multumesc dle Octavian. M-am interesat si eu de site serigrafice, dar cele uzuale se pare ca nu au ochiuri mai mici de 50-60 microni.
Am sa incerc sa fac o comanda la "Abrazivul", dar ultima oara cand am comandat nu aveau carbura de siliciu fina. Am luat atunci trioxid de aluminiu (elecrocorindon nobil - alb) pentru granulatii mai mari de 400.
As mai avea 3 intrebari:
1. Este necesar si un abraziv cu granulatie de 1200?
2. Am vazut ca washingtonmills au o reprezentanta si prin Norvegia parca. Oare vand cantitati mici de abraziv? Dupa cum arata site-ul lor se pare ca lucreaza doar cu comenzi mai mari.
3. Stie cineva o sursa de abrazivi buni (prin Europa preferabil pentru a evita vama) si care pot fi cumparati in cantitati mici (de ordinul kg macar)?
|
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

Motto: Un prost nu spune lucruri inteligente dar un om inteligent spune multe prostii. Localitate: Prahova
|
Trimis: 26 Dec 2009 11:26 Download mesaj |
|
|
|
D-l Octavian a trecut de mult de L/4 si vrea sa se perfectioneze mult mai mult face meniscuri ,suprafete rapide ,pipaie nanometri si mai si vinde ce face in consecinta incearca pe cat posibil sa lucreze cu materiale de calitate ,ptr tine este de ajuns sa faci comanda in romania la ''Abrazivul, Carbochim,la D-l Vasile Tompos etc'' cu putina atentie vei reusi sa separi acele granule nocive din el .
Bafta.
Binoclu Militar 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
Sorin Sfartz Membru

|
Trimis: 27 Dec 2009 11:05 Download mesaj |
|
|
|
Marius, permite-mi sa te contrazic. Eu nu vad lucrurile asa. Dupa mine, dupa ce ca cineva este incepator, daca mai lucreaza si cu materiale rele, sigur rezultatele vor fi mult mai proaste decat daca ar lucra cu materiale ok.
Si nu vad de ce ar fi obligatoriu ca oricine incepe prima oara o lucrare de slefuire sa treaca prin toate "chinurile" operatiilor de decantare, purificare, spalare etc. De altfel am si trecut prin astea cu abrazivii actuali, fara prea mult succes. Am decantat de pomana abrazivii 500 si 600, am facut o mizerie cumplita, mi s-a spart un borcan si dupa tot chinul asta, tot nu am avut niste abrazivi decenti. In plus nici site serigrafice fine nu sunt usor de gasit, astfel ca debutantul este pus in fata unei dileme: nu este incurajat sa cumpere abrazivi de calitate, dar in acelasi timp, nici nu sunt de gasit filtre adecvate pe toate cararile.
Trebuie adaugate aici si cele aprox 15 ore inutile de slefuire cu 500 si 600.
Apoi nu toti isi doresc sa devina opticieni. Pentru mine, de exemplu, este doar o experienta si nu sunt sigur daca voi mai face vreo alta oglinda. Chiar daca proiectul actual va esua si oglinda asta nu va fi buna nici macar pentru barbierit (ca sa-l parafrazez pe dl. Doru Dragan) eu voi ramane cu experienta (pentru care am si inceput acest proiect si nu neaparat pentru o oglinda, pe care de altfel sunt sigur ca ar fi fost mult mai ieftin sa o cumpar); am dorit sa pun eu mana, ca sa vad cum se face.
Singurul argument, pe care il vad eu, si care ar sustine opinia ta, ar fi cel al risipei. Adica e posibil ca un incepator sa faca o treaba proasta chiar si cu materialele cele mai bune, dar asta e un risc care ramane la aprecierea fiecaruia daca doreste sa si-l asume sau nu.
|
|
| Sus |
|
 |
Stanescu Octavian Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2006 Mesaje: 3749
|
Trimis: 27 Dec 2009 12:02 Download mesaj |
|
|
|
In privinta sitelor de filtrare este o firma in Germania
http://www.spoerl.de/index.php?top=2&left=1&langu=EN
sunt la sectiunea filtrelor metalice pana la cativa microni finete.
eu am de pe vremuri cand am lucrat la o firma de tipografie-serigrafie
primisem doar mostre de finete dar nu se folosesc in mod curent si sunt de 10x mai scumpe ca cele obisnuite ce folosesc firmele.
|
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 27 Dec 2009 12:45 Download mesaj |
|
|
|
Prima oglinda nu va iesi buna oricat de mult ai incerca .Tu poti cumpara orice materiale vrei daca iti permiti dar sunt distribuitori in romania care au materiale de calitate ,noi nu ne putem compara cu d-l Stanescu care are experienta ,noi putem lucra cu materiale de aici .Din pacate in meseria asta de slefuiitor drumul este ''Lung, Greu si Costisitor''. Nu vreau sa te descurajez asta este opinia mea.
Binoclu Militar 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 02 Ian 2010 11:00 Download mesaj |
|
|
|
Dupa 2 ore de frecus hop si discul ptr matrita .Scula folosita este o cratita de 233 mm mult am mai umblat dupa ea ,la care am taiat fundul si am facut niste dinti cu o pila care au fost refacuti de doua ori. Important dinti sa fie lati cam de 2,3 mm cat de cat egali si nu foarte mari cam 3mm .
Cateva poze.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
44.5 kb |
| Vizualizat: |
de 5008 ori |

|
Binoclu Militar 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 02 Ian 2010 11:01 Download mesaj |
|
|
|
..........
|
49.36 kb |
de 5008 ori |

|
Binoclu Militar 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 02 Ian 2010 11:21 Download mesaj |
|
|
|
Lipseste cea mai importanta poza: cratita Arata-le oamenilor ce scula ai folosit. Si spune ceva despre sticla. Cat de groasa e, de unde ai procurat-o etc.
|
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 02 Ian 2010 11:43 Download mesaj |
|
|
|
Da cam asta lipsea. Sticla este de 15mm de la glass expert.
|
66.26 kb |
de 4994 ori |

|
Binoclu Militar 10x50 |
|
| Sus |
|
 |
marius78 Membru exclus

|
Trimis: 02 Ian 2010 11:44 Download mesaj |
|
|
|
........
|
55.76 kb |