Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
fulger_34.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224008
Numar de utilizatori inregistrati: 2823
Cel mai nou utilizator inregistrat: IOAN MARINESCU
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 399 la data de Joi Dec 31, 2015
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Magazin astronomie Bucuresti


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Accesorii

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Alexandru Stacescu
Membru
Membru


Data inscrierii: 08 Ian 2012
Mesaje: 116

Motto: DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI

Localitate: Mangalia

MesajTrimis: 11 Sep 2019 21:26 Download mesaj
Titlul subiectului: Magazin astronomie Bucuresti
Raspunde cu citat (quote)

Salutare,

Aveti cumva idee de unde as putea cumpara folie solara Baader din Bucuresti? Exista vreun magazin fizic de astronomie in Bucuresti?

Multumesc anticipat!
Sus
valy
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iul 2005
Mesaje: 10587



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 11 Sep 2019 22:13 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

https://www.telescoape.ro/contacts
https://instrumenteoptice.ro/
Sus
Alexandru Stacescu
Membru
Membru


Data inscrierii: 08 Ian 2012
Mesaje: 116

Motto: DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI

Localitate: Mangalia

MesajTrimis: 12 Sep 2019 21:48 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Am stat pe ganduri daca merita sau trebuie sa povestesc experienta traita azi. Am ajuns la concluzia ca... here we go:

Am sunat azi la numarul de telefon de pe site-ul telescoape.ro, iar apelul mi-a fost repins. Primesc un SMS in 2 minute cu textul "sms va rog". Mi s-a parut putin ciudata situatia, dar am considerat ca nu este nimic in neregula. Am facut un schimb de cateva mesaje cu domnul proprietar al site-ului si am convenit sa ne intalnim la o anumita ora la Palatul Copiilor, acolo unde isi are sediul pentru a achizitiona un ocular de 10 mm de pe website si o folie Baader. Pe drum, vazand ca traficul este aglomerat, trimit un nou mesaj in care imi anunt intarzierea cu scuzele de rigoare.

Imediat sunt sunat de acel numar, raspund si... astept. Domnul care ma sunase era intr-o convorbire cu altcineva. Buuun, intr-un final mi se adreseaza si ma intreaba ce doresc mai exact sa cumpar. Ii povestesc ca doresc ocularul de 10mm la pretul de 90 de lei si o folie Baader. De aici incepe balciul:
Dl: - Pai stiti, ce ocular e ala la 90 de lei, nu este bun.
Eu: - Stiu ca nu este de calitate, nu ma intereseaza aspectul asta, vreau doar un ocular de 10mm pentru copiii care se opresc sa vada telescopul.
Dl: - Aaaa, pai va bateti joc de ei, ce sa vada prin el?
Eu: - Nu cred ca imi bat joc de nimeni, mai am un ocular de 28 de mm, iar pentru Luna si Jupiter cel de 10 mm este suficient pentru ei, nu imi permit sa cheltuiesc foarte multi bani pe ocular pentru ca eu nu il folosesc. Eu folosesc camera.

Mai aveam 10 minute si ajungeam la locatie, asa ca terminal apelul telefonic urmand sa ne vedem imediat.
Ajung la locatie, urc la ultimul etaj si fac cunostinta cu proprietarul, care mai era cu un client. Sunt invitat sa iau loc. Dupa ce a terminat cu clientul, incepem discutia. Dansul se prezinta, isi prezinta activitatea, clubul, proiectele samd. Totul frumos, pana ajungem la motivul pentru care venisem. Ii spun din nou ce ma intereseaza si incepe sa imi arate: Imi aduce un filtru solar de sticla, il desface, mi-l da sa il probez la soare si il lauda. I spun ca am venit totusi pentru o folie si ca nu ma intereseaza filtrul, deoarece nu se incadreaza in bugetul meu. Nici gand. Tot incerca sa mi-l bage pe gat, ca imi face reducere. Era aproape 700 lei. Ii spun politicos ca nu il doresc, este prea scump pentru mine.

Imi aduce apoi un ocular la 450 lei. Il rog frumos sa imi arate totusi unul model X, de pe website, pentru care am venit. Din nou, nici gand. Imi aduce altul, mai ieftin, la 300 lei. Apoi imi aduce un alt filtru solar, tot de sticla, cu diametru mai mic si imi spune ca il pot lua pe acela ca e mai ieftin si sa ii fac eu un capac adaptor. Acela era 300 lei. Ii explic politicos ca nu ma intereseaza, prefer o folie. Aici incepe sa imi spuna ca nu stiu ce vreau, ca folia nu este buna, ca imi stric ochii, ca dansul nu vrea sa fie raspunzator pentru daune survenite ochilor mei. Ii explic din nou ca nu este cazul sa isi faca griji, nu o voi folosi pentru observatii, ci doar pentru fotografii, iar capacul filtrului mi-l voi confectiona eu.

Porneste din nou aceeasi discutie cu calitatea ocularelor chinezesti si ii raspund din nou ca, cunosc toate aspectele implicate si doresc totusi modelul pentru care am venit. Intr-un maxim sictir se duce la un dulap si imi intinte 2 perechi de ochelari de carton de la eclipsa din `99 (acela care s-au dat gratuit cu un anume ziar), spunandu-mi sa ii folosesc pe aceia daca nu vreau filtrul recomandat de dansul, ca mi-i da pe gratis. Apoi imi pune in mana un alt ocular care era aruncat pe undeva prin magazin, intrebandu-ma foarte impertinent cat ii ofer pe el, ca este la 150 de lei dar mi-l vinde cu cat vreau eu.

Pur si simplu m-am simtit luat la cel mai josnic "misto" posibil. Am pus ochelarii pe masa, i-am multumit pentru oferta si l-am intrebat pentru ultima oara daca are totusi ceea ce doresc sa cumpar, aratandu-i in acelasi timp ca ocularul pe care vrea sa mi-l vanda are un defect de fabricatie, sticla avand o bula de aer de aprox 3mm pe margine (sau coiobitura pe lateral, nu am putut sa imi dau seama bine).

Bineinteles ca nu avea nici ocularul, nici folia Baader. Cand a vazut ca nu ma poate determina sa cumpar nimic din ceea ce imi baga efectiv pe gat, mi-a spus ca dansul are treaba, ca nu mai poate sa ramana decat 5 minute. Cu alte cuvinte: Nu cumperi ce vreau eu, da-i drumul. M-am simtit si am plecat.

Am strabatut Bucurestiul de la un cap la altul, am pierdut inca o ora si jumatate acolo refuzand upsell-uri si am fost luat la "caterinca" pentru ce? Pentru nimic. Am plecat exact la fel cum am venit. M-am oprit la barul de jos si am baut o cafea contempland situatia prin care tocmai trecusem si, ce sa vezi? in cele 30 de minute cat am ramas acolo, intalnirea dansului atat de importanta (o intalnire de cateva sute de mii de euro dupa cum spunea chiar el), s-a evaporat. Nu l-am vazut sa iasa din cladire, desi am stat exact langa usa.

Sa traga fiecare propriile-i concluzii, eu stiu doar atat: Nu am sa mai calc vreodata pe acolo si nu am sa comand vreodata de la acest magazin.

Cu stima, Alexandru
Sus
valy
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iul 2005
Mesaje: 10587



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 13 Sep 2019 00:20 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Pai tu ai vrut magazin din Bucuresti... Neutral
Incearca si celalalt link, acolo am avut experienta diferita.
Sus
saiph
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 19 Sep 2007
Mesaje: 2269

Motto: Sky is not the limit, it's the target

Localitate: Bucuresti // Cracovia

MesajTrimis: 13 Sep 2019 09:02 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

valy a scris:
Pai tu ai vrut magazin din Bucuresti... Neutral


Eeh, nu-i tocmai raspunsul potrivit Smile e ca alalalt "pai, la banii astia, ce te-asteptai".
Astea-s "bucurestenisme", ca sa nu zic altfel.

Alex, te rog ia legatura cu dl Costescu de la Alcor (instrumenteoptice.ro) si iti garantez, nu vei fi dezamagit. Vei intelege cu cine stai de vorba de cum raspunde. Daca nu are in momentul ala timp sa vorbeasca pt ca e in alta convorbire cu clienti, te suna inapoi, sau poti reveni dupa cateva minute. Dumnealui este un domn deosebit, cu D mare, il cunosc si am ramas in relatii foarte bune de mai bine de 12-13 ani, mereu m-a servit cu aceeasi amabilitate, daca nu a avut ce cautam mi-a recomandat alta optiune pana soseste comanda cu accesoriul cautat, dar nu a incercat niciodata sa faca ceea ce ai prezentat, nu-i sta in caracter. Si mai ales, nu incearca sa te convinga ca vrei sa cumperi ceva nepotrivit. Orice opinie separata (dpdv tehnic, nu pt upsale) o vei primi doar ca opinie, nu ca si conditie pt tranzactie. Ce sa mai zic, te vei convinge. Suna-l, stabileste o zi si o ora potrivita pt amandoi si fa-i o vizita. Nu are observator, astroclub, produse super scumpe sau alte mega-realizari marete ca dl de la telescoape.ro (pacat.. imi pare rau pt ce ai avut de patit.. speram ca intre timp sa se fi schimbat putin, in bine; tot cam de atata timp il stiu si pe dlui), dar ceva imi spune ca experienta va fi "usor diferita" Smile

_________________
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________
Sus
tudor
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 28 Iul 2015
Mesaje: 2777

Motto: Fara nemurire nu exista adevar!


MesajTrimis: 13 Sep 2019 09:26 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Si eu il cunosc pe domnul Costescu si este asa cum l-a descris Saiph. Este un om deosebit! Ma duc de multe ori cu placere la dansul doar ca sa vorbim!
Sus
Alexandru Stacescu
Membru
Membru


Data inscrierii: 08 Ian 2012
Mesaje: 116

Motto: DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI

Localitate: Mangalia

MesajTrimis: 13 Sep 2019 10:17 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Dupa patania de ieri, desi eram inca in transa, in timp ce imi serveam cafeaua, l-am contactat si pe D. Costescu. Am discutat cred ca vreo 10 minute, ramanand ca dansul sa verifice produsele pe care le are pe stoc/daca le mai are si sa ne auzim astazi la un telefon.

Am considerat Dl. Costescu nu merita sa ii fie mentionat numele in aceeasi postare cu individul de la Palatul Copiilor, de aceea am preferat sa nu o fac.

Sper ca voi gasi ceea ce caut, daca nu, ma voi intoarce la Mangalia si voi comanda de pe internet.
Desi, cred ca achizitionarea de ocular si folie este doar un pretext in subconstientul meu pentru a intalni persoane pasionate de aceleasi lucruri. In Mangalia nu sunt prea multi (doar unul de fapt).

Tot in aceeasi idee am facut o vizita Observatorului Astronomic aseara, cu gandul ca poate gasesc pe cineva la fel de pasionat cu care pot schimba 2 vorbe daca nu este prea aglomerat. Voiam sa vad si echipamentele istorice. Am fost cumva dezamagit. Singurele instrumente pe care le-am vazut au fost luneta de la intrare si un Dobsonian de 400mm de pe tersasa (acelasi model pe care il avem la clubul din Mangalia), dar in stare mai putin buna.

Am intrebat-o pe tanara care se ocupa de vizitatori si care opera telescopul daca mai exista alte instrumente care se pot vizita, eventul cel din cupola, daca se poate si cand. Raspunsul ei a fost: Ne controlati, sau de ce intrebati? M-am blocat pentru cateva secunde, mi-am revenit, apoi mi-am cerut scuze pentru neintelegere si am plecat Smile

Sunt fenomene pe care un provincial de intelege mai greu, aproape deloc.
Anyway, sper sa reusesc sa il intalnesc pe Dl. Costescu azi si sa gasesc ce caut, poate sa schimb 2 vorbe daca are timp.
Sus
saiph
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 19 Sep 2007
Mesaje: 2269

Motto: Sky is not the limit, it's the target

Localitate: Bucuresti // Cracovia

MesajTrimis: 13 Sep 2019 10:57 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Alexandru Stacescu a scris:
(...) Tot in aceeasi idee am facut o vizita Observatorului Astronomic aseara, cu gandul ca poate gasesc pe cineva la fel de pasionat cu care pot schimba 2 vorbe daca nu este prea aglomerat. Voiam sa vad si echipamentele istorice. Am fost cumva dezamagit. Singurele instrumente pe care le-am vazut au fost luneta de la intrare si un Dobsonian de 400mm de pe tersasa (acelasi model pe care il avem la clubul din Mangalia), dar in stare mai putin buna.

Am intrebat-o pe tanara care se ocupa de vizitatori si care opera telescopul daca mai exista alte instrumente care se pot vizita, eventul cel din cupola, daca se poate si cand. Raspunsul ei a fost: Ne controlati, sau de ce intrebati? M-am blocat pentru cateva secunde, mi-am revenit, apoi mi-am cerut scuze pentru neintelegere si am plecat Smile

Sunt fenomene pe care un provincial de intelege mai greu, aproape deloc.
(...)



Ouch.. Sad
Daca este Observatorul la care ma gandesc acum (dupa descriere - ca sunt 3 in capitala), nu pot decat sa sper ca tanara a dorit sa faca numai un spirit de gluma, in stilul caracteristic "bufnitelor albastre".
Nu cred ca are atat de-a face cu provincialismul (nici tanara nu e originara din capitala), cat cu un anumit nivel de soft skills cum sunt denumite in HR - acele abilitati de relationare cu cel cu care stai de vorba. E pacat ca intr-o comunitate atat de restransa, aceste abilitati lasa atat de mult de dorit.

_________________
*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*
___CER SENIN!___
_________________
Sus
Alexandru Stacescu
Membru
Membru


Data inscrierii: 08 Ian 2012
Mesaje: 116

Motto: DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI

Localitate: Mangalia

MesajTrimis: 13 Sep 2019 12:29 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu vreau sa fiu inteles gresit, tanara parea o fata foarte de treaba si amabila, insa pur si simplu nu am fost pe aceasi lungime de unda. Iar coroborat cu experienta anterioara, cred ca in mintea mea toata situatia a fost exponential mai ciudata decat ar fi trebuit sa fie in mod normal Smile

Voi cerceta azi si celelalte doua observatoare, pe mine ma intereseaza mai mult instrumentele optice vechi decat observatii cu unele noi.
Sus
valy
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iul 2005
Mesaje: 10587



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 13 Sep 2019 12:33 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Citat:
pur si simplu nu am fost pe aceasi lungime de unda
Probabil la fel a fost si cu magazinul, ai fost pe alta lungime de unda cu vanzatorul, practic ai fost refractar la oferta lui... Smile Laughing
Vanzatorul avea pe stoc produsele pe care le vroiai sau nu? Daca nu le avea incerca sa vanda ce are, nu este neaparat un lucru condamnabil. De aceea cam prefer sa comand online, macar am informatii privind stocul, asa la magazine de foarte multe ori nu prea au pe stoc ce vreau eu, mai ales la cele care au si online.
Sus
Alexandru Stacescu
Membru
Membru


Data inscrierii: 08 Ian 2012
Mesaje: 116

Motto: DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI

Localitate: Mangalia

MesajTrimis: 13 Sep 2019 12:58 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu avea pe stoc nimic din ceea ce voiam eu. Problema nu este ca nu am cumparat nimic, si felul in care a abordat situatia, incercand sa ma determine sa cumpar ce vrea el. Mai mult, cand a vazut ca nu reuseste sa o faca, m-a luat la misto si mi-a zis ca are treaba.

De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, este si asta o problema (ca nu am cumparat nimic). Eu am venit in Bucuresti sa ma plimb, nu sa pierd vremea prin trafic si inca o ora si jumatate la magazin dupa cai verzi pe pereti Smile

Pana la urma, varianta fairplay si fi fost sa mi se spuna ca nu are ce vreau eu, dar daca vin imi poate arata alte optiuni. Atunci, ar fi fost decizia mea daca vreau si pot sa pierd timpul, asumandu-mi in acelasi timp decizia.

Mai mult, mi se pare un pic prea mult sa te lauzi in primele 5 minute de cand cunosti un client ca tu ai obiceiul sa determini oamenii sa cumpere instrumente de mii de euro, desi venisera dupa altceva, ca tu vei construi cel mai mare observator din tara vorbindu-mi de milioane de euro de ca si cum ar fi maruntis, ca tu ai cel mai mare planetariu din tara, etc. Nu contest realizarile dansului si il felicit pentru dedicatie, dar pentru prima impresie... lasa de dorit Smile
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Accesorii

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact