Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Carul_Mare.JPG
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224542
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Dorin
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Solognac 10x42 Serie 900


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 01 Dec 2018 13:27 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Solognac 10x42 Serie 900
Raspunde cu citat (quote)

Review binoclu Solognac 10x42 Serie 900

1-PREZENTARE GENERALA
Un binoclu actual, care alaturi de seriile inferioare atat ca numar cat si ca performante este unul accesibil in magazinele din tara noastra. Seria 900 este considerata varful de lance al celor de la Solognac fiind cel mai performant dintre modelele produse. Un pret relativ mic pentru un roof 10x42 ce se roteste in jurul a 190 Euro, un binoclu care ar trebui sa impace ceva pretentii ale unui utilizator de astfel de echipament. In reclama este prezentat ca find ideal pentru viziune terestra, drumetii , fauna, vanatoare lista terminandu-se in coada de peste, cu expresia ….”chiar si noaptea”.

Date tehnice:
Factor marire: 10 x
Diametrul obiectivului: 42 mm
Greutate: 780 grame (fara curea, si fara aparatori, strict binoclul)
Material cadru: Aluminiu
Rezistent la apa: Da , 1m adancime 30 minute … Smile
Gaz inert in interior: Da, azot
Prisme material: BaK4
Prisme: Roof
Acoperire: FMC
Camp vizual: 6,5 ° / (114 m la 1000 m)
Focus minim: 1,1 m !
Acoperire suprafete optice: FMC – Mov palid si Verde palid
Suport pentru trepied: Da
Utilizabil cu ochelari: Da dar cu contact nedistructiv cauciuc - lentile ochelari.


2- ISTORIC
Firma Solognac este o firma dubios afiliata distribuitorilor Decathlon, ce produce o foarte mare gama de produse dedicate sportului, cu predilectie vanatorii. Printre alte si echipamente optice. Desi majoritatea sediilor apar in Europa, totusi nu este decat tot o strategie a unui producator chinez, care penetreaza astfel piata europeana. Practic este cam acelasi producator care produce Bresser, Meade, Celestron etc. Versiunile care au totusi ceva pretentii si nu clonele. Rezultatul este totusi pe masura, cel putin din punctual meu de vedere, posibil influentat de un binoclu varf de serie (nu mi-au trecut prin mana seriile 100 - 500 ale lor)
3- MECANICA
Mecanica creeaza un prim soc. Un binoclu perfect finisat, cu un design deosebit, unic, necopiat. Chiar elegant as putea spine. Atentie deosebita pentru fiecare detaliu. Si “Made in China” stantat fin fara moarte alaturi de serie, troneaza cu mandrie justificata pe corpul sau. Totul se misca perfect fara jocuri fara posibilitati de dereglare. Eyeshields cu 4 pozitii dar cu posibilitatea opririi si intre ele. Un binoclu greut la 780 grame dar care se dovedeste a fi pe acolo pe langa greutatea optima a unui 10x. Aderenta buna, echilibrare perfecta, pe scurt o nota maxima pentru acest aspect. As mentiona , desi in mod normal nu ma prea intereseaza acest aspect, ca si dotarile (capace protectie , curea de sustinere si gentuta) sunt deasemenea de o calitate deosebita putand satisface chiar si un snob veritabil.
4- OPTICA
Optica este aceeasi ca si cea de la Minox, Vanguard, fiind K7 (echivalent chinez al Schott Wetzlar), dar nu contine elemente ED. Depunerile sunt similare ca si la firmele sus mentionate, si isi fac foarte bine treaba. Un binoclu la care 40% din greutate vine din sticla, la care nu s-a facut economie. Fara nici cea mai mica strangulare artificiala a facsicolului optic pe toata lungimea sa. Practic imaginea este de o luminozitate deosebita, colorit natural (chiar daca exista o virare spre galben extrem de mica), contrast excelent si definitie pe masura. Practic la fel ca si Minoxul BF 10x42 prezentat de noi mai demult, acest binoclu s-a luptat de la egal la egal cu binoclurile 10x42, 10,5x45 dotate cu sticla ED fiind foarte foarte putin depasit la contrast, si infim la luminozitate. Campul vizual mare este extraordinar de bine geometrizat, neclaritatea se incadreaza undeva la 22% de margine, ceea ce este excelent si delimitarea imagine camp este ferma. Nu apar nici un fel de reflexe interioare, in pofida unor reflexii, aparute in poza de mai jos in timpul executarii imaginilor standard de prezentare. Un binoclu care ramane foarte luminos si seara si noaptea facand cu brio fata observatiilor astro. Stele punctiforme, camp mare real, si un effect de wide si de “hublou” superbe.
5- TESTE
A fost comparat cu toata linia ED disponibila: Opticron 10x42, Vanguard Endeavour 10,5x45, Bresser Montana 10,5x45. Linia ED a castigat putin la contrast si extrem de putin la luminozitate (foarte greu sesizabil).
Mult mai firesc, a fost testat cu Minox BF 10x42. Practic identice doar ca, existenta unei nuante infime de galben, creeaza vag, falsa idee, ca ar fi cu infim mai putin luminous. Fals. As spune ca sunt efectiv egale la toate capitolele.
6- CONCLUZII
Un binoclu care m-a impresonat. Un binoclu modern si cu un design superb care creeaza o placere deosebita in al folosi. Un binoclu care are darul de a se face placut din toate punctele de vedere. UN binoclu care la 190 de Euro se bate bine cu unele avand preturi de 2-4 ori mai scumpe.
Astfel nu pot decat sa recomand cu multa caldura acest binoclu atat pentru vizualizare terestra cat si astro.



Solognac10x42mic.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  989.23 kb
 Vizualizat:  de 5043 ori

Solognac10x42mic.jpg


Sus
Daniel Simion
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Ian 2012
Mesaje: 408




MesajTrimis: 01 Dec 2018 17:48 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Mi-a placut foarte mult primul contact cu acest binoclu, dar cum spuneam, nu am avut mult timp sa ma uit prin el.

Ce ati alege intre binoclul Solognac si Lacerta Smart 10x50? Cum se compara cele doua din punct de vedere al imaginii?

Multumesc!
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 02 Dec 2018 11:26 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Ambele au aceeiasi sticla si depuneri. Deci daca vreau sa il folosesc si la astro, Smart este putin mai luminos. Fiind un binoclu lung Smartul, teoretic se comporta mai bine pe astro deasemenea.
Totusi campul vizual este mai mare la Solognac cu circa 11 metri, ceea ce este un avantaj atat terestru cat si astro. Diferenta de circa 10 grame dintre ele este neconcludenta totusi.
Solognac este cu aluminiu in timp ce Lacerta este policarbonat Wink , din nou un avantaj Solognac, desi Smartul are in aceeiasi greutate mai multa sticla optica, cantitativ vorbind, decat Solognac.Pretul lui Solognac contine si finisaje smechere si accesorii mai fitoase, in timp ce Lacerta e minimalist la estetica si dotari.
As putea sa mai te derutez cu cateva comparatii, dar daca ar trebui sa aleg, eu pentru mine, sa am doar un binoclu pentru orice activitate as lua Lacerta in special pentru plusul de luminozitate.
Sau as mai spune si altfel, daca as folosi doar terestru un binoclu, as alege Solognac, caci diferenta de luminozitate este mica si neimportanta pe timp de zi.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact