Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
Meteor_7aug_0319.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224573
Numar de utilizatori inregistrati: 2834
Cel mai nou utilizator inregistrat: Dorin
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu BRESSER Spezial-Astro 20x80


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 10 Dec 2013 21:58 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu BRESSER Spezial-Astro 20x80
Raspunde cu citat (quote)

Cum ziceam am avut posibilitatea sa il tin alaturi de un Telescop Service 20x80 LE (Dublet). Practic primul lucru care iti sare in ochi este o asemanarea perfecta din punct de vedere atat mecanic cat si optic. Astfel incat tot ce ce am scris la rewievul anterior dedicat lui TS 20x80 LE (Dublet) este bine sa recititi caci aproape totul e identic cu o singura exceptie.
Exista o singura diferenta:
Desi visual straturile antireflex par identice, ele nu sunt. Respectiv (diferenta se vede doar cand privim prin binoclu!) :
TS – are o tenta vag, vag de tot verzuie (si da o irizatie verde in contralumina – antenna GSM cu fundal cer) si Bresser nu are tenta (da si el irizatie in contralumina, dar de culoare indigo). Bresser este parca o idee mai contrast si coloritul este putin mai natural.
Astro acesta diferenta se vede la doar la culoare. Respectiv TS face o uniformizare spre verde a tuturor stelelor, in timp ce Bresser reda coloritul natural al acestora (rosii, verzi galbene). Cerul este mult mai colorat la Bresser. Avantaj si dezavantaj in acelasi timp. Zic asta deoarece am observat ca atunci cand ochii mei obosesc (mai ales dreptul) astigmatismul indus de TS este mai mic decat cel indus de Bresser!!!
Diferenta poate veni fie din tipul de sticla fie din depunerile antireflex (cel mai probabil) desi la o inspectie vizuala par absolute identice (exista si la Bresser o reflexie alba).
Deoarece am fost intrebat in mod special si de comportamentul in observatiile terestre , revin la idee , este un binoclu relativ periculos. Are lumina foarte puternica, suficient de puternica incat daca priviti o suprafata luminata direct de razele soarelui va vor durea ochii si veti obosi retina !!! Mare atentie !!! Este /sunt binocluri foarte luminoase!
In final , un binoclu reusit , totusi un Bresser care chiar daca este fabricat in china este in mod clar sub controlul firmei mama spre deosebire de mai multe modele care sunt doar branduite Bresser.
In mod cert isi merita banii si ofera un spectacol superb.
Ce ma deranjat ? Cred ca cei 20 % suprafata exterioara care nu mentine claritatea. Desi este un procent normal, din cauza unghiului visual foarte mare senzatia este ca vezi o suprafata foarte mare si atunci cei 20 % sunt mai perceptibili ca sa zic asa.
Recomandari?
Cel putin la vizualizare astro, pliati complet eye shild-urile, si priviti prin oculare de la distanta de la care cuprindeti tot campul oferit de binoclu (chiar daca sunteti mai departe de lentilele ocularelor). Superb si extrem de odihnitor pentru ochi.
Si multa grija la manipulare ,transport si manuire.

PS- Nu am mai pus poze fiind model deja cunoscut. Daca se considera necesar voi posta.
Sus
hardstyle
Membru
Membru


Data inscrierii: 11 Aug 2015
Mesaje: 238

Motto: The Bible tells us God created the Universe; Science tells us how He did it; And through my telescope I marvel at His handiwork

Localitate: Siret,Suceava

MesajTrimis: 18 Dec 2015 22:52 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Multumesc de review!
Dar imi poti spune mai multe in ceea ce ai realizat cu el la astro? Ce ai vazut mai exact?(inafara de Andromeda si M42)

_________________
Bresser Hunter 10x50
SkyWatcher Heritage 130P ,150/750 DOB Virtuoso
Canon M100 kit lens
2 ochi Mama Natura
____________ Stefan
Sus
nobody
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Apr 2010
Mesaje: 4791

Motto: Never ever give up !

Localitate: Nowhere

MesajTrimis: 19 Dec 2015 01:01 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Si eventual care stele au culoare naturala verde.
Sus
Daniel Simion
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Ian 2012
Mesaje: 408




MesajTrimis: 10 Mar 2018 12:54 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Stiu ca este un topic vechi, dar produsul care face obiectul lui este unul actual, asa ca vin o completare sau un avertisment, depinde cum vreti sa vedeti problema.

Detin acest binoclu si in timp ce-l testam pe timp de zi, am observat ca acele tuburi din jurul obiectivelor nu sunt stranse si se misca astfel ca am incercat sa le mai strang putin.

Dupa strangerea acestora binoclul s-a decolimat, producand un disconfort pronuntat al ochilor. Dupa ce am desurubat aceste tuburi colimarea a revenit la normal, fiind foarte buna.

Tuburile respective sunt vizibile in fotografia de mai jos.

Revin cu editare asupra mesajului meu. Binoclul era colimat bine de dimineata, nu obosea deloc ochii, iar pana seara este decolimat. Nu foarte rau, dar este. Stelele se vad duble pana se obisnuieste ochiul. L-am manevrat cu foarte mare grija, nu l-am lovit, bruscat si asa mai departe, doar l-am ridicat de cateva ori de pe birou... Eu nu recomand absolut deloc acest binoclu.



Bresser.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  204.72 kb
 Vizualizat:  de 4467 ori

Bresser.jpg


Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 12 Mar 2018 10:52 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Deșurubarea tuburilor sau port obiectivelor, in cazul tau duce la decolimat. E firesc. Problema ta este că strângând prea mult , in momentul in care l-ai deșurubat , cel mai probabil nu ai nimerit colimarea perfecta. Seara, după colimare, ochii obosiți din cauza decolimarii au forțat și au compensat cat de cat recolimarea făcută de tine. Dimineața ochii odihniti...au strigat repede fault! Deci binoclul trebuie colimat corect (daca vrei tu colimat pe tuburi strânse cat vrei tu) și va rămâne așa.... Very Happy
Atenție în cazul tau, colimarea se va face DOAR din excentricele obiectivelor și nicidecum din prisme.

Later edit:
In general, daca nu ați înțeles bine principiile constructive ale unui binoclu (valabil cred pentru mai toate echipamentele din lume) Nu interveniti!!! Nu desfaceți, nu strâmbați, nu inlocuiti, daca nu stăpâniți bine echipamentul. Altfel riscati sa produceți defecțiuni chiar iremediabile. Eu am de ceva vreme atât modelul Bresser cat și TS 20x80, pe care le car mereu cu mașina la tara (acolo le folosesc mai intens) și de niste ani....nu sau decolimat. TS ul este second-hand hand, l-am luat acum câțiva ani și era decolimat și axul central de prindere lejer decuplat. L-am refăcut și tine inclusiv colimarea până în ziua de azi.
Sus
Daniel Simion
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Ian 2012
Mesaje: 408




MesajTrimis: 12 Mar 2018 11:13 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Da, stiu ca desurubarea tuburilor port-obiectiv duce la decolimare, dar eu nu pe acelea le-am desurubat. Pe tubul port-obiectiv, in jurul obiectivului este o banala camasa de plastic care mi s-a parut mie ca nu este stransa bine, asa ca am strans-o si a pierdut colimarea.

Binoclul este acum perfect colimat, doar din prisme, nici nu stiam ca are obiective cu excentrice. Am facut doar reglaje foarte fine din suruburile prismelor si este totul perfect. Am testat colimarea prin toate mijloacele pe care le stiam.

Strangerea acelor camasi duce la decolimare, cred eu, din cauza faptului se modifica paralelismul axelor optice. Acest lucru se intampla tocmai din cauza faptului ca acel ax central, cu ele doua inele care vin pe tuburile port-obiectiv este sustinut de acestea, iar camasile despre care vorbeam se strang pe aceste inele.

Am evidentiat in poza camasile la care fac referire. Practic este un inel si o camasa pe fiecare tub si nu au niciun fel de legatura cu reglajul binoclului, este un plastic banal.

Accesand link-ul de youtube se vede exact, spre final, la ce fac referire.

https://www.youtube.com/watch?v=e6zxXw3dgmk



bresser_250.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  415.65 kb
 Vizualizat:  de 4378 ori

bresser_250.jpg


Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 12 Mar 2018 11:38 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Pai da, acele cămăși sau cum le zici, trebuie sa nu fie strânse pe piesa in forma de opt. Ele trebuie să aibă joc...altfel de pomană colimezezi căci va evolua rapid în timp spre decolimare. Am scris in reviewuri că tija centrala NU are rol de menținere a paralelismului tuburilor! Adică binoclul fara tija aceea este perfect funcțional. Rolul tijei este strict pentru montarea binoclului pe trepied și nicidecum nu are rol de rezistenta structurală a binoclului.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact