Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
10884412_904385466261517_489322688_n.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224013
Numar de utilizatori inregistrati: 2823
Cel mai nou utilizator inregistrat: IOAN MARINESCU
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 478 la data de Joi Mar 28, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Timpul - un introvertit


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Fizica

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 01 Dec 2014 10:00 Download mesaj
Titlul subiectului: Timpul - un introvertit
Raspunde cu citat (quote)

Timpul isi scrie povestea.


simfonia_timpului.pdf
 Descriere:
Scurgerea timpului ca si singur intrus al Universului

Descarcare
 Nume fisier:  simfonia_timpului.pdf
 Marime fisier:  1.17 MB
 Descarcat:  de 333 ori

Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 03 Dec 2014 11:30 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Ese bine de stiut faptul ca, inainte de a fi un mare volum, Universul este constituit din mici volume. Printr-un zoom, bazat indeosebi pe puterea si intelegerea mintii, se poate imagina clocotul spatiului la nivel intim, la nivel local.
Imaginea grandioasa a marelui Big-Bang este bantuita de imagini locale de colaps si expansiune.
Un volum aflat la un moment dat in situatia de colaps sau expansiune este sinonim cu un teritoriu in care timpul se scurge diferentiat intre oricare dintre punctele unui set de puncte imaginat la intamplare in interiorul acelui volum.
Practic este vorba de o dispunere monoton crescatoare sau descrescatoare a vitezei de scurgere a timpului de la stanga la dreapta si de sus in jos in interiorul tendintelor unice de manifestare, de dezvoltare.
Practic este vorba de imaginea unor durate (trecutul si viitorul participand simultan, deopotriva la conturarea micilor spatii fizice, micilor dimensiuni), scurgerea diferentiata a timpului si scurgerea timpului in general avand forma, contur si continut predestinat.
Sus
Matrixul
Membru
Membru


Data inscrierii: 17 Iun 2012
Mesaje: 420



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 03 Dec 2014 18:30 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Din pacate, puterea si intelegerea mintii (actuale) nu intelege cu adevarat TIMPUL...Daca nu am fi captivi in aceste 3 dimensiuni altele ar fi datele problemei acestui timp.
_________________
Un Om, cu bune si rele. Din praf de stele...
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 04 Dec 2014 08:49 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nimic mai adevarat, mentalitatea este la discretia sentimentului conform careia lungimea ar reprezenta una din dimensiunile fizice, suprafata doua si volumul trei. Daca am incerca sa diminuam rolul inimii in perceperea si intelegerea spatiului fizic, atunci am putea lesne observa ca dimensiunile fizice sunt tributare spatiului fizic ca intreg (unii sustin ca ar fi cca 15 dimensiuni) si sunt puse in evidenta pe rand si cu preponderenta de diferitele planuri posibile ale observatiei (exista planul intim despre care v-am vorbit si multe alte planuri din ce in ce mai largi).
Fiecare plan posibil al observatiei scoate in evidenta manifestari, relatii care nu fac altceva decat sa contorizeze scurgerea timpului. Socoteala tinuta da insasi scurgerea timpului nu este si nici nu poate fi niciodata exacta, erorile fiind contorizate intr-un plan imediat mai larg al observatiei si asa mai departe (un exemplu concludent si lesne de inteles este efectul de imbatranire al fotonului, desi imbatranirea are loc in fiecare clipa ea este scoasa in evidenta de un plan mult mai larg al observatiei, asta in cazul in care, pe baza un sclipiri de moment, omul ar realiza ca efectul atractiei gravitationale este dovada vie a imbatranirii, a inbogatirii in evenimente a gazdei, a spatiului care astfel tinde sa colapseze mai mult sau mai putin functie de numarul propriu de evenimente distincte).
Relatiile de contorizare sunt captive spatiului pe care il definesc, li se poate atribui cu succes statutul de reper si chiar de entitate (atata vreme cat ele sunt forme de apreciere de rationament, un rationament imperfect si perfectibil deopotriva).
Inchei prin a aminti ca, puterea de intelegere a specialistului este diminuata in anumite cazuri de neglijarea antrenamentului in ceea ce priveste “lupta” la baioneta sau chiar cu “mana goala”, aluzie evidenta desigur la utilizarea excesiva si dintr-un anumit punct de vedere insuficient productiva a unui formalism matematic potent in esenta si traumatic in momentul in care rezultatul matematic se doreste a fi interpretat si reinterpretat, comentat asa incat sa poata potoli setea de cunoastere.
Sus
catalin dumitru
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Iul 2010
Mesaje: 2640

Motto: telescopul scuza mijloacele

Localitate: Shatra Neamtz

MesajTrimis: 04 Dec 2014 09:30 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

La pagina 11 din pdf e strecurata o eroare destul de grava .

''Relatia dintre patru protoni '' , adicatelea o particula alfa !?

Parca asa se numea nucleul de heliu din cate imi amintesc.

Patru protoni are beriliul, dar fara neutroni , canci nucleu . Forta tare nu e suficient de tare pentru a tine laolalta macar doi protoni , fara alti 'lianti ' precum neutronii sau cine stie ce alte bazaconii de particule mai mult sau mai putin imaginabile .

Iar daca incercam sa privim neutronul ca pe o combinatie proton-electron , iar am face o eroare.

_________________
Hai noapte , hai !!
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 04 Dec 2014 12:14 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Ideile preconcepute reprezinta cea mai importanta frana a progresului.
Anterior, mentionam ca la baza a tot si a toate stau cele doua tendinte de dezvoltare (colaps si expansiune). Pe baza existentei celor doua tendinte se pot explica, motiva toate celelalte tendinte.
Practic, planul cel mai restrans cu putinta al observatiei ofera imaginea uneia dintre cele doua tendinte (tendinte de dezvoltare asimetrica in ceea ce priveste forma spatiului tocmai definit de aceaste tendinte).
Planul urmator ofera imaginea alternanta dintre cele doua tendinte, imaginea deplasarii cu o viteza apropiata de cea maxim admisa si implicit imaginea unei axe de-a lungul careia pare sa se desfasoara aceast gen de miscare.
Planul mai larg (imediat urmator pe o scara ierarhica) ofera imaginea unui relativ repaus si implicit imaginea unei relative simetrii sferice (imagine asociata cu ideea de sarcina electrica).
Ideea este ca, daca ne vom uita cu cea mai mare atentie posibila asupra sarcinii electrice nu vom face nimic altceva decat sa avem o viziune ingusta asupra fenomenului, adica sa avem imagini specifice primului plan al observatiei, sarcina, corpusculul sferic fiind o iluzie datorata manifestarilor din primul plan al observatiei.
In concluzie:
- nu incercati sa atingeti ceea ce nu exista cu adevarat;
- utilizati cu intelepciune maxima ideea de axa, sfera si multe alte combinatii geometrice virtule;
- modelul cel mai performant din punctul meu de vedere in ceea ce priveste interpretarea efectului de sarcina electrica negativa este imaginea unui punct din interiorul caruia spatiul pare sa fie generat (expandat in toate directiile, generand totodata si ideea de sfericitate, respingere relativ simetrica);
- modelul cel mai performat, din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste interpretarea efectului de sarcina electrica pozitiva este imaginea unui punct care pare sa absoarba spatiul din jur (atractie relativ simetrica);
- srcinile electrice pot fi asimilate ca fiind pompe ce introduc sau scot spatiu in jurul lor;
- din punctul meu de vedere, ideea de preexistenta a neutronului in interiorul nucleelor este paguboasa, neperformanta;
- in interiorul nucleelor poate fi utilizata cu succes maxim notiune de sarcina electrica, adica de tendinta de infuzie sau absortie a spatiului (acest mod de interpretare m-a ajutat sa determin cauza si valoarea defectelor de masa, adica cauza modificarii valorii sarcinii electrice).
Sus
nobody
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Apr 2010
Mesaje: 4775

Motto: Never ever give up !

Localitate: Nowhere

MesajTrimis: 04 Dec 2014 19:09 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Neutronul nu mi se pare deloc ca fiind o idee preconceputa, ci din contra, chiar s-a dovedit foarte performat (incepand de prin anii 1930) fata de modelul de "electroni nucleari".

O evidenta problema a vechiului model este spinul fermionilor compusi. De exemplu, nucleul de He-3 (sarcina +2) are un spin de 1/2 care cam greu ar rezulta dintr-o suma de un numar par de particule elementare cu spin 1/2.

In mod similar, si poate cel mai evident, nucleul de N-14 (sarcina +7) are un spin de +1 care nu poate rezulta dintr-un numar impar de particule elementare (de ex. 14 protoni + 7 electroni). Adaugarea de perechi electron-pozitorn (pentru a pastra sarcina electrica) nu schimba datele problemei deoarece un numar par adaugat la orice alt numar nu schimba paritatea.

Bazaconia numita Quark se potriveste mai bine cu rezultatele experimentale:



310px-Beta_Negative_Decay.svg.png
 Descriere:
 Marime fisier:  11.04 kb
 Vizualizat:  de 7146 ori

310px-Beta_Negative_Decay.svg.png


Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 05 Dec 2014 08:13 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Citat:
(de ex. 14 protoni + 7 electroni)

Sa nu exageram, sa nu bagatelizam situatia din interiorul nucleelor, aspectele geometrice sunt esentiale, fara un desen clar din care sa rezulte numarul relativelor simetrii posibile, relativelor imagini de convergenta sau divergenta nu se poate trage o concluzie pertinenta cu privire la numarul de sarcini pozitive si negative active pe acest teritoriu.
Daca v-ati gandit cumva la azot, este bine de stiut ca in interiorul nucleelor sale sunt active peste 21 de sarcini (numar presupus de dumneavoastra).
Aruncati o privire in articolul atasat pentru a observa ca, in nucleul elementului cu masa atomica 4 sunt active (respingere - atractie) 8 sarcini pozitive si 6 sarcini negative. In principiu si in prealabil, pe niciuna dintre cele 8 sarcini pozitive "nu scrie" proton sau neutron, ele facandu-si treaba ca si sarcini pozitive in cel mai neaos stil coulombian.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 09 Dec 2014 08:31 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Citat:
Bazaconia numita Quark se potriveste mai bine cu rezultatele experimentale:

Pe baza sarcinii electrice negative si sarcinii electrice pozitive am reusit sa deslusesc cu destul de buna acuratete structura nucleelor, am determinat pe cale pur teoretica defecte de masa.
Acest mod de abordare se confirma prin orice aplicatie practica, inclusiv aplicatia privind dezintegrarea.
Insusirea acestui mod de abordare este suficienta pentru a putea descrie si intelege "bazaconiile" amintite de dumneavoastra si nu numai.
Sus
IACOB DUMITRU
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Ian 2006
Mesaje: 2456

Motto: unii imbatranesc frumos, altii imbatranesc degeaba


MesajTrimis: 09 Feb 2015 11:15 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Perceperea realitatii intr-un mod variat, complex a fost insotita permanent de ideea de spatiu, de multilocatii ca si gazde ale diversilor intrusi.
Inocularea ideii de viciere conduce in mod automat la ideea de calitate si inclusiv la ideea de multitudine a acestora.
Eforturile de intelegere a realitatii si mai ales a legimitatii acesteia aduc in discutie ideea de materialitate, imaterialitate si nu in ultimul rand ideea de spatio-temporalitate.
Eforturile sustinute de intelegere nu au condus inca la depistarea numitorului comun ca liant si aluat deopotriva al tuturor faptelor si reperelor.
Menirea observatiilor mele a fost de a deconspira autonomia timpului, adica de a atrage atentia asupra faptului ca scurgerea timpului este calitate comuna. Altfel spus, spatiul fizic nu este nimic altceva decat o etalare a scurgerii diferentiate a timpului, o scurgere ce poate fi motivata pe considerente pur teoretice.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Fizica

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact