Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
2_(2).jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224010
Numar de utilizatori inregistrati: 2823
Cel mai nou utilizator inregistrat: IOAN MARINESCU
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 399 la data de Joi Dec 31, 2015
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Binocluri cu optica Zeiss?


Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Binocluri / Spottingscope

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
lentilozaur
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Aug 2009
Mesaje: 741



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 04 Iul 2014 23:43 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Stiu ca nu se comenteaza la anunturile de vanzare dar ai putea sa argumentezi de ce acest binoclu are "optica Carl Zeiss"? Cu putina vreme in urma cineva a vandut un ocular de microscop ca avand aceeasi optica a unui producator renumit, ocularul fiind unul chinezesc de serie. Cineva l-a cumparat si nu stiu daca a fost avizat sau nu ca nu are nicio legatura cu CZ. Pentru protectia cumparatorilor cu mai putina experienta cred ca ar trebui sa existe o parte de moderare pe descrierea de produs si ea ar trebui sa impuna standarde mai bune decat pe olx sau alt sit unde oamenii pot scrie ce vor in anunturi. Este doar o opinie personala.
Sus
asu15
Membru
Membru


Data inscrierii: 19 Noi 2013
Mesaje: 65



Localitate: brasov

MesajTrimis: 05 Iul 2014 07:25 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Japonezii cat si romanii ,mai precis fabrica i.o.r.au folosit optica carl zeiss.pe binoclu apare inscriptia zeiss .cat despre fotografii,pot trimite cui doreste pe mail.nu mi-au fost acceptate formatul fotografiilor.cu stima curiosilor.
Sus
lentilozaur
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Aug 2009
Mesaje: 741



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 05 Iul 2014 09:15 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru lămuriri si succes la vânzare.
Sus
Cata Mircea
Membru
Membru


Data inscrierii: 24 Dec 2009
Mesaje: 117



Localitate: Brasov

MesajTrimis: 05 Iul 2014 23:29 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

In opinia mea , adrian.b , are absoluta dreptate. Putini sunt cei familiarizati cu toate tipurile de instrumente optice si pot cumpara in necunostinta de cauza. Cred ca ar da un plus de valoare forumului , daca anumite informatii date de unii vanzatori ar fi analizate de moderatori sau de persoane cu vechime pe forum si cu multa experienta.
Orice intrebare din partea celor avizati despre provenienta unui instrument si despre calitatile si caracteristicile acestuia ar trebui sa fie binevenita .
Eu ma aflu in situatia de a cumpara un anume tip de binoclu , care insa , se comercializeaza pe unele situri ca si replica recunoscuta , chinezeasca ...si la valoare de 60 ron. Ca si imagine sunt absolut identice cu binoclul scos la vanzare , dar este evident ca interiorul nu are nici o legatura cu originalul. Pretul cerut este de peste 150 Euro , o diferenta remarcabila.
Pe mine ca si cumparator , m-ar ajuta enorm observatii ale userilor care mananca optica pe paine si pentru care diferentele sunt evidente .

_________________
Celestron Omni XLT 120
Binoclu SkyWatcher 12X50
Sus
asu15
Membru
Membru


Data inscrierii: 19 Noi 2013
Mesaje: 65



Localitate: brasov

MesajTrimis: 07 Iul 2014 20:52 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Incercati sa va abtineti cu aceste comentarii.in primul rand niciodata nu o sa semene chinezismele cu cele originale la otica.claritatea,luminozitatea,se vede din prima la un binoclu bun.se vede ca habar nu aveti de aceste lucruri.si nimeni nu va baga mana in buzunar sau va forteaza sa cumparati ceva.nu mai scrieti de dragul de a strica topingul cuiva,cu pareri de doi bani.
Sus
Cata Mircea
Membru
Membru


Data inscrierii: 24 Dec 2009
Mesaje: 117



Localitate: Brasov

MesajTrimis: 07 Iul 2014 23:22 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Daca ar fi un site de comert , ai avea perfecta dreptate. Acolo poate oricine sa puna orice. Dar acesta este un forum de specialitate , unde unii useri mai neexperimentati incearca sa acumuleze informatie. Eu am pus niste intrebari unor useri de aici ( unele telefonic , altele in PM sau pe e-mail ), care au scos la vanzare unele instrumente optice. Doar unul s-a obosit sa imi raspunda. Doi au retras produsele de la vanzare si alti cativa au "uitat" sa dea explicatiile cerute despre produse. Aceasta atitudine se numeste generic "Teapa " si se practica de persoane fara caracter , care cumpara niste stifturi de pe okazii si le revand ca fiind scule de sute de euro. Daca ai un produs calitativ , nu trebuie decat sa raspunzi la intrebarile pe care ti le pun potentialii cumparatori si sa furnizezi integral informatiile despre instrument. Faptul ca ai cont pe acest forum , poate duce in eroare un astronom incepator care are impresia ca toata lumea de aici are doar intentii cinstite si prduse calitative si testate.
Expresia cu bagatul mainii in buzunare te incadreaza intr-un anume tip de vanzator . Atitudinea cu : tineti-va gura " , deasemenea . Ghicesti tu care este tipul .
Poti fi politicos si sa vinzi binocluri in acelasi timp . Cele doua nu se exclud. Poate incerci si asa .

_________________
Celestron Omni XLT 120
Binoclu SkyWatcher 12X50
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 08 Iul 2014 09:28 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Revue (versiunea japoneza ITABASHI- respectiv se poate verifica existenta semnului de excelenta - care era obligatoriu pus la aceste modele) la inceputuri (anii 60) a folosit sticla Zeiss. Putine din versiuni au avut chiar si acoperiri Zeiss (FC sunt toate, cele cu acoperiri Zeiss le veti identifica prin acea superba virare palida galbuie specifica pe cand sticla Zeiss cu acoperiri japoneze au colorit natural). Trebuie sa existe si serie fie unica (numerica) fie compusa din 2 serii (fiecare continand litere si cifre). Modelele dotate cu Zeiss au oculare mari cu diametre de 2 cm si tip Erfle (5 lentile). Mai apoi Revue a trecut pe sticla japoneza (totusi, de buna calitate!) perioada ce se poate identifica din constructia ocularelor (mai mici in diametru 1,5- 1,8 cm si triplet). Inca exista semnul de excelenta si pe aceste modele. Revue dispare de pe piata si apar doar varii clone de asta data de proasta calitate (identificabile la prima vedere prin lipsa semnului de excelenta si mai apoi prin calitatea imaginii - fabricate unele tot in japonia sau in china). Si inca ceva, nemtii nu au dat niciodata japonezilor de la Revue sticla BAK4 ci doar BK7 (dar acest lucru nu cred ca este foarte important din punct de vedere al calitatii caci rezultatele sunt superbe). Revue, imi place mie sa spun, a facut 2 tipuri de binocluri : unele copiate identic (cu licenta) cu modelel Zeiss (cele mai reusite si mai rare) si unele sa zicem originale derivate din modelele nemtesti clasice (se pot identifica prin faptul ca Zeiss nu le-a avut niciodata in productie). Totusi si "derivatele" au fost foarte reusite caci coincid cu o perioada de "revolutie optica" in japonia. Iata ca unele din ele sunt perfect functionale si in zilele noastre.
Sus
OptikOla
Membru
Membru


Data inscrierii: 04 Mar 2013
Mesaje: 124



Localitate: Piatra Neamt

MesajTrimis: 08 Iul 2014 09:48 Download mesaj
Titlul subiectului: Despre Revue
Raspunde cu citat (quote)

Este foarte greu de stabilit unde a fost facut un binoclu Revue. Revue nu este o firma, ci o marca a unei firme germane de comert si anume Quelle. Cumpara sau comanda produse pe care le boteaza fie Revue cum este cazul binoclurilor, fie Quelle sau altcumva (Quelle are mai multe marci inregistrate) in cazul produselor electronice si electrocasnice. Am vazut si camere video Quelle, dar acestea sunt foarte proaste si optic si mecanic.
Inca o data: Quelle este de fapt un dealer, german e adevarat, dar nu un producator.
In privinta binocluror au si produse relativ bune in comparatie sa zicem cu unele chinezisme gen Sakura... dar departe de cele renumite germane sau japoneze. Unele din binoclurile Revue au un aspect asemanator celor renumite, folosesc si metal, nu doar plastic, dar ele raman de fapt clone si nu produse veritabile. Sau mai corect spus, Revue e o simpla eticheta pe un produs no name.
Nu vreau sa spun ca acest produs, scos la vanzare face sau nu face 250 lei. Poate chiar face, dar cumparatorul trebuie sa stie ca atat valoreaza in cel mai fericit caz si nu e nicidecum un chilipir...
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 08 Iul 2014 09:56 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

In zilele noastre , da , ai dreptate. Revue original al anilor 60 (sau produs sub acest nume si sub numele Tasco pana in inceputul anilor 70) a fost produs in japonia. Dupa anii 70 sunt doar clone facute aiurea. Revin la ideea de marcaje mentionate mai sus , daca ele nu exista, atunci sunt clone. Deoarece sa mentionat existenta sticlei Zeiss pe el , am banuit ca discutam despre originalele Revue.
Lipsa pozelor si detaliilor poate genera aceste confuzii. Din aceasta cauza este bine sa si vedem efectiv in poze un echipament Smile
Sus
OptikOla
Membru
Membru


Data inscrierii: 04 Mar 2013
Mesaje: 124



Localitate: Piatra Neamt

MesajTrimis: 08 Iul 2014 10:07 Download mesaj
Titlul subiectului: Revue
Raspunde cu citat (quote)

Tasco e altceva decat Revue si nu e nicio legatura intre ele. Tasco a avut cateva binocluri bunicele in anii 60-70, dar ulterior se apropie la calitate de... Sakura... Tasco de fapt nu mai e Tasco...
Majoritatea binoclurilor Revue sunt peste cele Tasco actuale.
Revenind la Revue: nu exista produse originale Revue. Ele sunt clone mai mult sau mai putin reusite. Binoclurile Revue sunt si au fost mereu asa: nici bune, nici foarte bune, nici foarte proaste.
Cu Tasco e altceva: au fost candva bune (nu foarte bune), dar acum sunt foarte proaste.
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 08 Iul 2014 11:04 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

In anii 60 atat Revue cat si Tasco se fabricau in ITABASHI japonia. Revue a fost apoi complet inlocuit ca denumire de Tasco nume care a rezistat ceva mai mult in fabrica din ITABASHI. Tasco din ziua de azi nu mai are nici o legatura cu ceea ce era atunci (Revue nici atat), decat numele folosit mai mult din motiv de marketing. Atat Revue cat si Tasco (si nu numai ele) care au pe ele semnul de excelenta japonez sunt originale. Ele au si serii marcate (lipsa seriilor inseamna un fals). Atasez mai jos simbolul care daca binoclul vostru il are, este 100% fabricat in japonia si garanteaza o executie profesionala si de calitatea binoclului , similar daca vreti, cu Q1 la Zeiss. Acest marcaj certifica (binenteles, daca nu cumva cineva a intervenit ulterior si a modficat originalul , schimband optica) faptul ca aveti un binoclu de calitate. Pe masura ce il veti intalni imi veti da dreptate. In principiu un binoclu marcat asa este bine de tinut Smile


Excelence sign.png
 Descriere:
Semnul de excelenta - nu a fost nicodata copiat. Un astfel de simbol incrustat in partea metalica din fata a binoclului certifca un produs de calitate fabricat in japonia.
 Marime fisier:  3.27 kb
 Vizualizat:  de 9875 ori

Excelence sign.png


Sus
somy
Membru
Membru


Data inscrierii: 19 Sep 2010
Mesaje: 678

Motto: eppur si muove

Localitate: braila

MesajTrimis: 08 Iul 2014 13:15 Download mesaj
Titlul subiectului: Revue 7x35
Raspunde cu citat (quote)

Multumiri si felicitarii pentru complectarile aduse , pentru mine [ probabil si pentru multii utilizatorii], erau chiar necesare.
Stima,

_________________
, binocluri= Kronos 26x70 , SKY LUX 70/700
Sus
lentilozaur
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Aug 2009
Mesaje: 741



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 08 Iul 2014 16:14 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

asu15 a scris:
Incercati sa va abtineti cu aceste comentarii.in primul rand niciodata nu o sa semene chinezismele cu cele originale la otica.claritatea,luminozitatea,se vede din prima la un binoclu bun.se vede ca habar nu aveti de aceste lucruri.si nimeni nu va baga mana in buzunar sau va forteaza sa cumparati ceva.nu mai scrieti de dragul de a strica topingul cuiva,cu pareri de doi bani.


Imi pare rau daca a fost inteleasa gresit interventia mea. Cred ca intr-un final a dus la lamurirea multor aspecte care face produsul mai vandabil. Nu este moment mai glorios decat acela cand vanzatorul poate arata ca detine un produs excelent si este o sansa ca un instrument de calitate sa ramana in comunitate. Moderatorul poate rupe discutia din topic.
Sus
nobody
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Apr 2010
Mesaje: 4775

Motto: Never ever give up !

Localitate: Nowhere

MesajTrimis: 09 Iul 2014 19:37 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Binoclu Revue 7x35,optica Carl Zeiss,impecabil
Raspunde cu citat (quote)

Ceva imi scapa, poate din cauza ca nu stiu sa citesc sau poate ca m-a lovit peste noapte retinopatia pigmentara (aka orbul gainilor), dar nu vad corelarea dintre vorbe si imagini.

asu15 a scris:
Binoclu Revue,made in Japan cu optica Carl Zeiss
...
pe binoclu apare inscriptia zeiss
...
se vede ca habar nu aveti de aceste lucruri.
si nimeni nu va baga mana in buzunar sau va forteaza sa cumparati ceva.
nu mai scrieti de dragul de a strica topingul cuiva,cu pareri de doi bani.
Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 08 Mar 2015 11:20 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Sa nu negrabim sa acuzam omul, totusi un binoclu vechi este mai greu identificabil doar din poze , si alea destul de neclare.
Inscriptia "Made in japan", sau "Empire made" ar trebui sa fie pe plasticul inferior de peste axul central, dar nu este obligatoriu sa existe. Deci o poza mai clara a fundului binoclului este concludenta asupra provenientei binoclului. Deci pe bratele inferioare ale binoclului exista in locurile marcate de mine in poza, cate un semn de excelenta cu un numar. Numerele identifica unul prodcuatorul sasiului si celelat producatorul final (cel ce aasamblat si reglat echipamentul). Numerele identifica clar locatiile de fabricatie (deci o poza de detaliu ar lamuri acest lucru).
Daca ele exista , este un japonez. Acum daca este cu Zeiss sau nu asta depinde si de vechimea binoclului respectiv anul de fabricatie (niciodata japonezii nu au inscriptionat ceva vis a vis de Zeiss fie si macar semnul). La o prima vedere (in acest caz) daca cureaua de prindere este din piele sunt sanse bune ca sa gasim un BK7 Zeiss ,dar daca cureaua este din vinil sansele sunt aproape zero (se considera ca este cureaua originala!!!). Si binenteles mai sunt si alte modalitati dar pentru ele trebuie si "pipait" pe viu nitel echipamentul.
Un indiciu bun ar fi si existenta aparatorilor de obiective din cauciuc (vezi poza) caci asa era "moda" in acea perioada.
Urmatoarele randuri se vor citit cu precautie si interpreta tot cu precautie, pot fi eronate, este doar o parere pe baza unor poze neclare !!!
Dupa cum arata din poze este un wide frumos cu diametre generoase ale ocularelor, eu as miza pe mai mult pe sticla japoneza cu acoperiri japoneze, poate gresesc. Dar chiar daca este asa si gresesc as plasa acest binoclu intr-o zona de productie japoneza de varf unde optica lor a fost cel putin egala cu cea nemteasca. Deasmenea, daca este asa, trebuie luat in consideratie ca prismele trebuie, toate, curatate. Dar rezultatul poate fi realmente spectaculos.



Detalii.png
 Descriere:
Aici sunt detaliile.
 Marime fisier:  806.97 kb
 Vizualizat:  de 9233 ori

Detalii.png


Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Binocluri / Spottingscope Du-te la pagina 1, 2, 3  Urmatoare

Download topic
Pagina 1 din 3
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact