Pentru cei ce isi doresc monturi mai solide decat Eq6 capabile sa sustina greutati de pana in 30kg
Vand montura Losmandy G11 - gemini goto ver 1.4 cu melc Ovision NsKit (fara trepied)
Extra:
melc Ovision http://www.ovision.com/Losmandy_PresentationNS_english.html
2 melci losmandy (unul standard si unul high precision)
2 contragreutati 5kg fiecare facute la strung ce pot echilibra un telescop de aprox 20kg.
suruburi upgrade cu aripioare
talpa ADM (vixen si losmandy 2 in 1)
luneta de aliniere polara
capace de aluminiu pentru motoare
adaptor la trepied tip vixen (Eq6)
sursa de curent de 15V
Cheie imbusuri in sistem imperial
cabluri motoare controler si conectare PC
Montura a fost prost impachetata din America si a avut o cutie de viteza cu capacul spart (acum reparat) - testat in pempro functioneaza fara cusur. Un joc la axa declinatiei acum eliminat si un surub stramb acum indreptat
O vand deoarece imi doresc sa o inlocuiesc cu o montura din alta clasa de pret ... si am in plan un upgrade complet al intregului sistem astrofoto. Inainte de vanzare montura va fi testata bineinteles si o pot aduce livra personal in cateva orase din tara sau prin curier (platesc eu). Pret 9500 RON cu toate cele din lista sau 8000 RON fara melc OVISION
discutii pe PM
frequency-NS0351012-pera.jpg
Descriere:
frecventa erorilor in Pempro - excelent - nu exista erori la motor si cutia de viteze.
100 de milioane lei vechi costa o montura de asta la aproximativ jumatate din pret?!! Doamne apara! (cealalta jumatate fiind pierdere?! ) Nici nu-mi pare a fi dimensionata sa sustina telescoape mari (D300..350mm).
Infinit mai rentabile imi par variantele homemade, iar daca nu se gasesc angrenaje de precizie, se poate opta pentru cupla elicoidala surub-piulita (astea oricum is mai accesibile decit rotile dintate, pot fi prelucrate in regim special). Evident, montura finala ar trebui fixata permanent in statia de observare.
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere in acest forum