Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
monda.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224014
Numar de utilizatori inregistrati: 2823
Cel mai nou utilizator inregistrat: IOAN MARINESCU
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 502 la data de Joi Mar 28, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

STAR PARTY VIRTUAL - ROMANIA


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Star Party National/International

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
URANUS7
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2011
Mesaje: 2662

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>)

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 06 Noi 2012 20:59 Download mesaj
Titlul subiectului: STAR PARTY VIRTUAL - ROMANIA
Raspunde cu citat (quote)

Star Party-ul in stil clasic este excelent, apropie membrii comunitatii intre ei dar mai mult pe grupuri regionale, avand totusi si o multime de inconveniente, in sensul ca putini se pot deplasa exact in ziua stabilita, la locul stabilit, mai ales daca au instrumente grele sau daca n-au mijloace de transport la indemana sau n-au aranjat din timp treburile personale astfel incat sa se "cupleze" fara sacrificii.
In timpul iernii, deasemeni, este foarte dificil sa organizezi un Star Party pentru motive pe care nici nu are sens sa le mai descriu aici, caci le stiti prea bine.
Mai este ceva... cei care au conditii acceptabile se seeing , pe langa casa dar n-au avut posibilitati de sincronizare cu evenimentul, pot fi persoane valoroase ale comunitatii...din pacate pierdute pentru eveniment.

Daca nu ne este atat de greu sa renuntam la "clasic' atunci am putea sa luam in consideratie varianta de Star Party Virtual.

DE CE NU ? Smile

Iata aici un simplu exemplu (la care as dori sa nu zaboviti prea mult, pt a citi si propunerile ce vor urma . Smile

Star Party Virtual :

http://www.youtube.com/watch?v=UgYmX-vG9a4..._embedded#!

Nu va speriati gandindu-va la infrastructura necesara ! Vom aranja lucrurile in acest sens, fiti linistiti ! Observam in primul rand ca putem, aproape de casa sau chiar din casa, din orase diferite sau nu, sa emitem pe un STREAM, imagini captate live de propriul telescop sau imagini procesate de noi de curand (DSO, PLANETARA, SOLARA) le putem comenta sau putem primi sfaturi competente.
Un moderator, ales foarte probabil dintre cei care emit pe stream-uri, va alege si activa diverse imagini (live, sau nu) de la fiecare emitator si va comenta cu el despre ceea ce prezinta sau ar putea prezenta.
Va exista in acelasi timp si o comunicare intre echipa "activa " si privitorii care vor asista la eveniment prin Internet si care, oricand , vor putea pune intrebari sau vor face propuneri pt vizualizari live .
Exista amatori deja pentru asemenea Sar Party-uri Virtuale. Vom incepe cu 2-3 persoane si vom vedea cum vor decurge lucrurile.
Daca nimeni, dintre moderatorii Astronomy.ro, nu va avea ceva impotriva, vom folosi acest topic pentru anuntul din timp al unui asemenea eveniment.

In acelasi timp, asteptam pe cei care doresc sa "sparga gheata' impreuna cu noi, sa ne contacteze (pe mine si pe Dl. Horatius pt inceput) .
Ma adresez atat celor din Bucuresti cat si celor din tot restul tarii, care beneficiaza de un calculator legat la Internet, un telescop minimal cu sau fara ghidaj si un webcam sau camera dedicata ce pot fi cuplate printr-un C-mount la telescop.
In rest, vor primi toate cele necesare ( informatii, soft) pt a putea emite.

Noi credem ca mai sunt oameni entuziasti si optimisti in cadrul Comunitatii de aci, care sa aiba increderea si curajul sa ni se alature.

Multumesc pentru atentie si astept discutii. Am pus deja un filtru pentru pesimisti, pe topic. Smile Smile

Cer senin !
Sus
dragos.n
Membru
Membru


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 6435



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 07 Noi 2012 06:24 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Nu pot decat sa salut aceasta idee, cu atat mai mult cu cat, cred ca aceasta poate reprezenta viitorul pentru multi. Deocamdata cred ca trebuie facut un inceput, si un plan de organizare cat mai detaliat, care sa cuprinda toate aspectele desfasurarii unor asemenea intalniri virtuale, atat cele tehnice, cat si organizatorice. Si cred ca initiatorul acestei idei poate sa o faca.

Pe de alta parte, nu cred ca o astfel de varianta poate inlocui intalnirile face-to-face, nici macar in viitor. Cred ca cele doua moduri vor coexista. cea virtuala avand un caracter mai tehnic, cea face-to-face un caracter de interrelationare umana, pentru ca nu poti sa ciocnesti o bere cu monitorul computerului Laughing
Lasand gluma la o parte, pot da si un alt exemplu. Am un prieten pentru care astronomia se reduce la astrofotografie, in timp ce eu si multi altii suntem astronomi de ocular, care vrem sa traim senzatia aceea de a vedea direct.

O alta idee, ar fi combinarea celor doua, cu atat mai mult cu cat sper din toata inima ca Uranus 7 va participa in persoana la reuniunea pe care incercam sa o organizam, si poate reusim sa facem un lifestream de la locatia intalnirii pentru cei ce nu pot participa direct.

_________________
Dragos N
Sus
URANUS7
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2011
Mesaje: 2662

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>)

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 07 Noi 2012 17:42 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Multumesc mult, Dragos, pentru interventie.

Sunt absolut de acord cu tot ce ai scris. Ambele variante trebuiesc imbinate, evident.
Nu trebuie insa sa se confunde un Star Party Virtual cu niste simple emisii live.
La fel ca si la Star Party-ul clasic, trebuie (cel putin ar trebui) sa existe multa comunicare, poate chiar fiecare dintre participanti sa ofere surprize celorlalti capturand live un obiect sau prezentand imaginea proapat procesaat a unui obiect, cu comentariile de rigoare .Cu cat mai multi participanti activi sau pasivi vor fi, cu atat mai mult va creste calitatea observatiilor sau a procesarilor, in cadrul comunitatii, cred eu.

In ceea ce ma priveste, abia astept sa vad cum ma descurc fata in fata cu cerul, la un Star Party clasic.
Trebuie sa-mi dezvolt abilitatile privind alinierea sub cer deschis ( nu de pe balcon) a unei monturi equatoriale de tip EQ6. Smile

Vom organiza in premiera un Star Party experimental, minimal, care va fi inregistrat si probabil postat pe Youtube, pentru a fi vazut si de catre cei care nu au avut posibilitatea de a participa macar ca si spectatori. Asa va incepe totul.

Cred ca cel mai important ar fi sa stim cine dispune de un telescop, o camera (webcam adaptata sau una dedicata astrophoto) si ar fi dispus sa participe, in principiu (nu la o data fixa).
Ne puteti contacta prin PM, aici, atat pe mine cat si pe Domnul Horatius, pentru a putea sa ne imprietenim si sa facem impreuna lucruri deosebite ca acesta: Virtual Star Party. Smile

Cu cei ce se vor oferi sa participe, vom discuta despre conditiile de ordin tehnic necesare (minimale, evident), vom face teste si vom incepe, incet, incet, sa lansam si acest tip de party-uri, care in mod firesc ar trebui sa fie avantajoase chiar si pentru cei mai comozi dintre membrii. Smile

"Pe cai", deci ! Smile Asteptam inscrieri. Smile

Cer senin !
Sus
dragos.n
Membru
Membru


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 6435



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 08 Noi 2012 00:21 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Sincer, nu stiu nimic despre modul in care s-ar putea face un astfel de Life Star Party Virtual, si cred ca ar fi nevoie sa explici litera cu litera. Stiu ca poate sa devina plictisitor, dar asta este. In felul asta te obisnuiesti cu postura de moderator.
_________________
Dragos N
Sus
URANUS7
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2011
Mesaje: 2662

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>)

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 10 Noi 2012 17:37 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Salutari Dragos, tie si tuturor celor care citesc aici,

Scuze pentru intarzierea raspunsului dar am asteptat weekend-ul ca sa pot explica in tihna.
Din punct de vedere tehnic lucrurile stau foarte simplu.
Se foloseste un soft de stream gratuit si fiabil. Sa luam ca exemplu ceva care a mai functionat si de care unii dintre membrii comunitatii s-au bucurat cand a fost ultima eclipsa totala de Luna observabila din Romania.
Atunci aveam de gand sa emit si eu dar din cauza norilor din Bucuresti eclipsa a fost emisa live doar de catre domnul Horatius, de la Cluj si au existat dupa cate mi-am amintit, cateva mii de privitori din tara si chiar din strainatate.

Asadar, acelasi soft gratuit (sau poate altul mai bun) si anume PROCASTER, va putea fi folosit si pentru un Star Party virtual .

Iata cum. In primul rand vom considera maxim 4 emitatori si cu moderatorul, care si el ar putea (daca poate si doreste) sa emita si sa comenteze propriile observatii, ar fi un maxim de 5 participanti activi pentru inceput.

Fiecare dintre cei 4 participanti activi vor avea asociata cate o adresa pentru streamul lor. Moderatorul le va putea capta emisiile pe 4 ferestre diferite pe propriul sau ecran (laptop, desktop).
La randul sau, moderatorul, cu ajutorul softului PROCASTER, va putea capta tot ce are pe propriul ecran si emite un stream pe propriul link asociat (al moderatorului) .

Acest link si numai acesta, al moderatorului, va putea fi vazut de catre toti participantii spectatori, care vor putea pune intrebari prin casuta de dialog catre moderator, moderatorul transmitandu-le daca e cazul, celor 4 emitatori co-participanti, sau raspunzand direct intrebarilor.

Moderatorul face vizibil prin streamul sau, pe rand, imaginile celor 4 co-participanti emitatori de imagini live sau nu, catre participantii spectatori.

Cum face acest lucru: avand cele 4 ferestre ale co-participantilor activi, le mareste complet, pe rand, facand captura video cu PROCASTERUL sau si emitandu-le pe link-ul sau de stream.
Evident, daca moderatorul doreste si el sa emita imagini astro va putea face direct, minimizand cele 4 ferestre si maximizandu-si propria fereastra care reprezinta imaginea de la propriul telescop, captata printr-o camera sau o imagine stocata pe laptopul sau pe care o comenteaza.

Conditia esentiala este ca moderatorul sa aiba un calculator cu resurse suficient de mari pt a suporta 4 stream-uri de intrare si unul de iesire .

In acelasi timp, este indicat ca moderatorul sa asigure si retransmisia audio de la fiecare dintre cei 4 emitatori . Acest lucru, moderatorul il realizeaza cel mai bine folosind microfonul unei perechi de casti si difuzoarele laptop-ului, astfel incat sa se evite efectul de ecou ( reverberatie sonora).

Cei 4 emitatori co-participanti vor putea sa auda si sa vada tot ceea ce emite moderatorul, deci ei pot auzi intrebarile sau sugestiile acestuia.

Firul desfasurarii unei asemenea actiuni va insemna exact ceea ce s-a vazut si in exemplul mai sus prezentat, adica acesta:

http://www.youtube.com/watch?v=UgYmX-vG9a4..._embedded#

Fiecare co-participant va incerca sa capteze imaginea unui obiect, fie ca este o nebulosa, un cluster, o galaxie, o planeta, Luna sau o imagine procesata anterior. Moderatorul provoaca discutii pe tema imaginilor, discutii la care participa oricine, nu doar autorii.
"Legatura" cu fiecare co-participant este facuta alternativ, fiecare noua captura astro fiind de indata prezentata si comentata. Spectatorii, participanti pasivi ( activi doar doar prin fereastra de dialog -text a softului PROCASTER) vor putea deci auzi declaratiile celor 5 participanti activi, moderatorul si 4 emitatori, dar desigur vor putea pune intrebari in scris.

Cam asa ar trebui sa decurga un Star Party Virtual. Consider ca tehnic vorbind, toate conditiile sunt indeplinite. Eu si domnul Horatius vom asigura asistenta tehnica tuturor celor care se vor incumeta sa prticipe activ.

In ceea ce ma priveste, nu tin neaparat sa preiau functia de moderator, decat pentru primele experimente, pentru a porni treaba si mai mult din punct de vedere tehnic.
Presupun ca cel mai bun moderator va fi cineva cu experienta avansata privind observatiile astronomice si in general cunostintele de Astronomie.
Eu inca sunt un incepator. Smile Oricum, comentariile sunt garantate in exclusivitate chiar autorilor, adica ei le vor face pentru ceea ce au captat. Asa mi se pare normal Smile
Asadar, in acest caz, rolul unui moderator ar viza mai degraba partea tehnica si o directionare interesanta, captivanta, a discutiilor. Smile

Astept comentarii.

Cer senin !
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Feb 2008
Mesaje: 8979

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

Localitate: Arad

MesajTrimis: 10 Noi 2012 20:53 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

URANUS7

Multumesc pentru explicatiile interesante si detaliate.

Cine doreste sa vada ,si sa auda,ce este un Star-Party virtual,este invitat sa urmareasca filmul de la linkul de mai jos,de pe blogul ''One Dumb Astronomer'' al lui Cory Schmitz,film in care Cory a inregistrat un asemenea eveniment.

Eu unul sunt deja convins ca Star-Party-urile virtuale sunt interesante si distractive.
Din cate inteleg,Cory si prietenii sai folosesc Google+ pentru asemenea actiuni.


http://oda.otis8.com/2012/06/2012-06-27-vi...on-google/

Atat eu, cat si multi altii dintre noi ,suntem inscrisi pe Google+.
Din pacate eu nu ma pricep la abracadabra IT pentru a initia un Star-Party virtual dar vad ca sunt pe forum altii mai priceputi.
Deci cine si cand sparge gheata?


Mircea

_________________
http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
https://groups.io/g/The60mmTelescopeClub
Dotare :reflectoare ,lunete,cateva binocluri si un catadioptric
Sus
URANUS7
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2011
Mesaje: 2662

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>)

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 10 Noi 2012 21:40 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Formidabila ideea, Dle Mircea,

Am vazut clipul, este excelent ca exemplu iar "tehnologia" e gata facuta. De fapt eu aveam un cont pe Google + si uitasem Smile
Problema ar fi ca si pe Google + si pe Youtube se pot face Star party-uri, dar cu o limitare a numarului de co-participanti activi, data de latimea benzii Internet.
Eu am reusit de multe ori sa trimit prin Youtube imaginea captata de camera astronomica, asignand la setari in loc de webcam pur si simplu numele driverului de camera astro. La fel se va face si pe Google +.

Ei au reusit pentru 9 persoane ...vad in clip... dar ce ne facem cu sutele de spectatori care vor sa vada ? Smile
Simplu...unul dintre co-participantii activi trimite pe un singur link de tip stream (de pilda acel PROCASTER) imaginea ecran pe care o vede el precum si sunetul. Trebuie sa interactionam si cu "spectatorii" zic eu. Smile

Iata deci ca e mult mai simplu. Solutia mea anterioara era putin primitiva. In cazul Google + trebuie doar sa se emita unul dintre cele n ecrane ale celor n emitatori (co-participanti).

Fiecare dintre cei n vede pe ceilalti (n-1) deci poate emite propriul ecran prin captura.

Ma ofer oricand ca si co-participant activ, mai ales ca pot face DSO (trecere in revista rapida) si din balcon . Smile
Cine a urmarit tot clipul a remarcat ca cineva care avea o camera Mallincam avea o contributie substantiala la capitolul DSO facut "in viteza". Smile

O sa fac cateva teste experimentale cu cei ce se vor oferi (dl. Horatius a fost primul Smile ) si daca nimeni nu se va grabi sa sparga gheata pana atunci o s-o spargem eu si dl. Horatius.

Domnule Mircea, nu-i nici o scofala cu IT-ul asta...vor fi niste setari cel mult (pentru asignari la camera astro cu care se lucreaza) si trebuie sa va faceti un cont pe Google +.

Era sa uit, cred ca ar trebui facut un cont pe Google + pentru Astronomy.ro .
Acel cont ar putea fi folosit de spectatorii utilizatori ai Astronomy.ro, ca o "fereastra" pentru a transmite in scris intrebari pe parcursul Star Party-ului si chiar pentru a se adauga dinamic grupului activ, ca un nou co-participant activ (intarziat) . Smile
Abia astept primele experimente. Smile
Sus
Mircea Pteancu
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 12 Feb 2008
Mesaje: 8979

Motto: ''OBSERVO ERGO SUM''

Localitate: Arad

MesajTrimis: 10 Noi 2012 22:14 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Excelent!
Felicitari pentru solutiile gasite.
Eu unul am cont de Google+ la recomandarea prietenului Erwin,caruia-i multumesc.
Va fi grozav sa putem comunica pe un chat in timpul evenimentului.
Sper sa se materializeze si acest proiect.
Cand lumea nu se cearta,asa-i ca-i cel mai fain pe astronomy.ro?

Cer senin real si ...virtual,Mircea

_________________
http://observoergosum.blogspot.ro/
https://astroclubgalaxis.blogspot.com
https://groups.io/g/The60mmTelescopeClub
Dotare :reflectoare ,lunete,cateva binocluri si un catadioptric
Sus
URANUS7
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2011
Mesaje: 2662

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>)

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 10 Noi 2012 23:27 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

OK !!!!!! Smile

Adresa mea pe Google + este gabycorban (@gmail.com).
Trebuie sa ne setam in acelasi cerc probabil, ca sa ne legam prin functia de hangout ( nu ?).
Cine vrea sa se lege si cu mine pe Google + face un add+ pe propriul cont Google + la ID-ul meu de mai sus .
Eu voi da accept si vom incepe experimentele . Smile

Maine va fi frumos in Bucuresti, se pare, asa ca putem incepe macar cu Soarele sa facem un test Smile...pana mai pe seara cand poate va fi inca senin.

Cer senin !
Sus
URANUS7
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2011
Mesaje: 2662

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>)

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 11 Noi 2012 14:33 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

ACUM, VA ROG SA INTRATI LA ADRESA :

http://www.astrocluj.ro/andromedalive.html

SE FACE STAR- PARTY EXPERIMENTAL

TRANSMISIE SOARE + COMENTARII SI POZE Dl HORATIUS
Sus
URANUS7
Membru
Membru


Data inscrierii: 21 Iun 2011
Mesaje: 2662

Motto: NICIODATA NU ESTI DESTUL DE PRICEPUT, NICIODATA NU STII SUFICIENT DE MULT DAR ...INCEARCA MEREU SA TE PERFECTIONEZI CRITICANDU-TE FARA MILA! :>)

Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 11 Noi 2012 19:37 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Eu si Dl. Horatius. am anuntat si am facut un experiment astazi (pe care l-am transmis pe un stream PROCASTER) prin care am simulat un micro Star Party Virtulal pe Google +.
Inteleg ca limitarea este de maxim 9 persoane co-participante , fiecare emitand propriul stream video prin Google +.
Eu am emis pe streamul meu Google + imagini cu Soarele vazut prin Lunt iar domnul Horatius a emis filmulete si poze reprezentand diverse planete sau Luna.
Domnul Horatius a captat intregul ecran cu softul PROCASTER trimitand imaginea pe linkul mai sus anuntat (postarea mea anterioara), imagine care se adreseaza spectatorilor pentru Star Party Virtual. Totul a functionat impecabil, incredibil de bine.
In concluzie, tehnic vorbind, nu exista absolut nici o problema pentru a organiza Star Party-uri Virtuale cu afisare live catre eventuali spectatori.

Se alcatuiesc pur si simplu echipe formate din 2-9 co-participanti care in acelasi timp au cate un cont pe Google +.
Se anunta evenimentul din timp, comunitatii : ora de incepere precum si link-ul pe care poate fi urmarit de catre spectatori.

Cred ca exista solutii de largire a numarului co-participantilor ( >9) dar pt asta trebuie studiat mai mult cum putem pacali restrictia.

Asadar, nu lipseste nimic, decat vointa de a face Star Party-uri Virtuale.

Ce parere aveti ? Smile
Sus
dragos.n
Membru
Membru


Data inscrierii: 20 Dec 2007
Mesaje: 6435



Localitate: Ploiesti

MesajTrimis: 12 Noi 2012 00:06 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Din pacate am pierdut aceasta transmisie. Oricum, felicitari tie si lui Horatius, si sper sa fie cat mai multe astfel de SPV, cu cat mai multi participanti.

Si poate auzim si parerile celor care au urmarit transmisia.

_________________
Dragos N
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Star Party National/International

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact