Astrofoto 2006

I. TEMATICA SI SECTIUNI Tematica : fotografia astronomica si atmosferica Sectiuni: Fotografie tehnica Fotografii realizate pe timp de noapte, adica expuneri facute intre crepusculul de seara si cel de dimineata: constelatii, comete, meteori, planete, obiecte deepsky, ocultatii, eclipse, Luna, precum si orice fotografie cu subiect astronomic realizata prin instrument astronomic (luneta sau telescop). De asemenea, [...]

I. TEMATICA SI SECTIUNI
Tematica : fotografia astronomica si atmosferica

Sectiuni:

  1. Fotografie tehnica
    Fotografii realizate pe timp de noapte, adica expuneri facute intre crepusculul de seara si cel de dimineata: constelatii, comete, meteori, planete, obiecte deepsky, ocultatii, eclipse, Luna, precum si orice fotografie cu subiect astronomic realizata prin instrument astronomic (luneta sau telescop). De asemenea, la aceasta sectiune intra si fotografii realizate pe timp de zi, la Soare (pete solare, eclipse, etc);
  2. Fotografie artistica
    Expuneri realizate pe timp de noapte si in crepuscul: conjunctii ale Lunii cu planetele, planete si stele printre dare de nori colorati, corpuri ceresti (meteori, comete, etc) integrate in peisaj si ambient, dare de stele, etc.
  3. Fotografie atmosferica
    Fenomene naturale interesante (rare) pe cer, ziua sau noaptea: rasarituri si apusuri dramatice, curcubeu, halou-ri (la Soare sau la Luna) si alte fenomene optice atmosferice (arc circumzenital, sun-dog, gloria, etc.), diverse tipuri de nori, fulgere, aurore, etc.
  4. Fotografie montaj
    Montaje, trucaje, colaje pe teme astronomice, realizate din fotografii apartinand autorului montajului, obtinute prin expuneri multiple pe film, in laborator sau prin procesare computerizata.

II. PARTICIPANTI
La concurs pot participa tineri din toata tara, cu varsta cuprinsa intre 15 si 29 de ani. De asemenea, pot participa si persoane cu varsta peste 29 de ani, pentru acestea instituindu-se un premiu special. Taxa de participare este de 15 RON pentru fiecare participant. Taxa va fi platita prin mandat postal trimis la adresa: Valentin Grigore, CP 14, OP 1, Targoviste 130170, Dambovita.

III. SPECIFICATII TEHNICE

  1. Fotografiile color sau alb/negru (nelipite pe carton, fara montaje, schelete sau passepartout) vor avea dimensiunea de 20×30 cm.
  2. Pe spatele fiecarei fotografii, in coltul din stanga sus, vor fi trecute cu marker permanent subtire (nu cu creion, pix sau cerneala) numele autorului, sectiunea la care concureaza si nr. fotografiei (identic cu cel din borderoul de participare). In cazul imaginilor succesive (set) ale unui fenomen, se va trece numarul imaginii in cadrul seriei (ex. in cazul unui set de 6 imagini ale unei eclipse totale de Luna: foto nr.3/6, adica a treia imagine dintr-o serie de 6 imagini).
  3. La toate sectiunile se accepta serii de imagini
  4. Participantii vor completa borderoul de participare disponibil la adresa: www.sarm.ro/astrofoto2006/borderou2006.pdf In cazul seriilor de imagini, in borderou va fi trecuta numai prima imagine din serie, pentru celelalte imagini intocmindu-se de mana o anexa cu datele despre fotografii.
  5. Fiecare participant se poate inscrie in concurs cu maxim 5 fotografii sau seturi de fotografii la fiecare sectiune. In cazul in care imaginile prezinta evolutia unui fenomen (ex. fazele unei eclipse de Soare sau de Luna, etapele unui apus de Soare, evolutia unei aurore boreale, etc.), fiecare succesiune de imagini (set) va intra in concurs si va fi jurizata ca o singura imagine (rezulta deci ca pot fi trimise maximum 5 seturi de imagini pe sectiune).
  6. Fotografiile vor fi introduse impreuna cu borderoul de participare intr-un plic de autor. In plic se va mai introduce si un plic timbrat (folositi timbre egale ca valoare cu cele de la trimitere) autoadresat pentru returnarea fotografiilor.

IV. JURIUL
Juriul este compus din:

  1. Valentin Grigore, Presedinte al Societatii Astronomice Romane de Meteori
  2. Dan Mitrut, Vicepresedinte tehnic al Societatii Astronomice Romane de Meteori
  3. Alexandru Conu, Coordonator al Comisiei Foto a Societatii Astronomice Romane de Meteori, fotograf freelancer
  4. Calin Niculae, fotograf freelancer

Juriul va efectua o preselectie in urma careia se vor stabili lucrarile care vor participa in cadrul expozitiei si o selectie care va stabili lucrarile premiate.

V. PREMII
Dintre fotografiile prezente in expozitie juriul va desemna urmatoarele premii:

  1. premiul I, II, III pentru sectiunea “Fotografie tehnica”
  2. premiul I, II, III pentru sectiunea “Fotografie artistica”
  3. premiul I, II, III pentru sectiunea “Fotografie atmosferica”
  4. premiul I, II, III pentru sectiunea “Fotografie montaj”

Va exista un premiu special, oferit celui mai bun participant cu varsta peste 29 de ani.

VI. CALENDARUL MANIFESTARII
Plicurile cu fotografii vor fi trimise pana la data de 21 Aprilie 2006 (data postei) prin posta sau curier sau vor fi aduse personal la adresa:

Valentin Grigore,
CP 14, OP 1,
Targoviste 130170,
Dambovita
Jurizarea se va face in data de 2 Mai 2006
Vernisajul si premierea castigatorilor vor avea loc in data de 4 Mai 2006 la sala Muzeului de Istorie Dambovita, in Targoviste.
Fotografiile, cu exceptia celor premiate, vor fi restituite prin posta ori ridicate de catre autori sau delegatii acestora (pe baza semnaturii autorului) in perioada 15 mai – 15 iunie, 2006.

VII. UTILIZAREA FOTOGRAFIILOR. COPYRIGHT
Participantii cedeaza organizatorilor dreptul de a le reproduce fotografiile numai in scopul promovarii concursului
Organizatorii se obliga sa mentioneze numele autorului fotografiilor alaturi de lucrarile reproduse
Fotografiile nu vor fi folosite pentru obtinerea de foloase materiale pentru organizatori sau terti
Toate drepturile de autor raman in posesia autorilor

VIII. ALTE REGULI
Participantii vor inscrie in concurs numai fotografii care nu au mai participat in cadrul concursului “ASTROFOTO” la editiile precedente
Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru pierderea sau deteriorarea fotografiilor în timpul transportului postal
Organizatorii concursului se obliga sa trateze cu deosebita grija fotografiile inscrise; deteriorarea sau pierderea lucrarilor de catre membrii juriului sau in timpul expozitiei va fi despagubita de catre organizatori la nivelul costului copiei pozitive
Fotografiile premiate vor fi retinute de catre organizatori
Nerespectarea uneia dintre conditiile mai sus mentionate atrage dupa sine descalificarea concurentului sau a lucrarii respective
Trimiterea lucrarilor presupune ca participantii au acceptat integral conditiile prezentului regulament

Acest anunt a fost pus la dispozitie de SARM prin intermediul d-lui Alexandru Conu.


Adauga comentariu

* Nume, Email si Comentariu sunt campuri obligatorii

Autentificare site

Album astrofoto

GT_jpg_col__I_ps_fc2_save_2013-11-07-133009-9984_pipp_g2_b3_ap1662_easy.jpg

Recomandari

Fazele Lunii



Vechime Luna: 19 zile

Distanta: 62 raze terestre
Latitudine ecliptica: -3°
Longitudine ecliptica: 235°

Arhiva